Erdoğan ve Erbakan uzlaşamadı! Yeniden Refah kendi adaylarını çıkartacak

Erdoğan ve Erbakan uzlaşamadı! Yeniden Refah kendi adaylarını çıkartacak

Yerel seçimde ittifak için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Yeniden Refah Partisi uzlaşamadı. Türkiye’deki tüm il ve ilçelerde aday göstermeye karar verdi.

Yeniden Refah’ın İstanbul’da aday çıkarmamasına karşı ilçe belediyesi teklif edileceği iddialarına rağmen görüşmede herhangi bir ilçe adı geçmedi.

Erdoğan’ın, Erbakan’a sadece belediye meclis üyeliği teklif ettiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan arasında AK Parti Genel Merkezi’ndeki görüşme sonuçsuz kaldı. Erdoğan’ın, Erbakan’a sadece belediye meclis üyelikleri teklif ettiği öğrenildi.

Erbakan, AK Parti Genel Merkezi’nden ayrılmadan önce bir gazetecinin “İstanbul ve Ankara’da ittifaklar olacak mı” sorusuna “Seçimle ilgili birtakım konular müzakere edildi ancak şu aşamada bu kadarıyla iktifa etmek daha uygun olur” cevabını verdi.

 

KENDİ ADAYLARIYLA SEÇİME GİRECEK

 

Yeniden Refah Partisi, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine kendi logosuyla girme kararı aldı.

Bir başka deyişle YRP İstanbul ve Ankara’da da hem büyükşehir hem ilçe belediyeleri için kendi adaylarıyla yarışa katılacak.

Yeniden Refah Partisi, Türkiye’deki tüm il ve ilçelerde aday gösterecek.

Yeniden Refah Partisi 14 Mayıs seçimlerinde İstanbul’da 331.936 oy ile yüzde 3, Ankara’da 103.283 oy ile yüzde 2’lik orana ulaşmıştı.

YRP, Bursa’da yüzde 3, Gaziantep, Trabzon, Samsun’da yüzde 4, Erzurum, Kahramanmaraş, Konya, Sakarya, Rize’de yüzde 5, Kütahya ‘de yüzde 7, Karabük’te yüzde 8, Bingöl’de yüzde 10 oy oranlarına ulaşmıştı.

 

Siyasetcafe.com

 

Kaynak:Ankara Masası

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.