Erdoğan ve Gül'den yeni istişare

Erdoğan ve Gül'den yeni istişare

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığı adaylık süreciyle ilgili iki haftanın ardından yeniden biraraya geliyor.

Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığı seçimi için 'çatı aday' önerisiyle ilgili görüştüğü MHP Lideri Devlet Bahçeli'den sonra akşam yemeğinde Başbakan Tayyip Erdoğan'la buluşuyor. Bu, Gül ve Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylık süreci kapsamındaki 5'inci istişaresi olacak. 

Gül ve Erdoğan arasındaki görüşmeler

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan 30 Mart yerel seçimlerinin ardından Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili ilk görüşmelerini 10 Nisan'da yaptı. İkinci görüşme ise bundan iki hafta sonra 24 Nisan'da gerçekleştirildi. Başbakan Erdoğan, bu görüşmeden bir gün önce "Biz görüşmelerimize devam ediyoruz, yarın akşam bir görüşmemiz var ama nihai görüşmemiz değil bu konuyla ilgili. Nihai görüşmelerimiz benim istişare çalışmalarımın bitmesinden sonra olacak" demişti.

Üçüncü görüşme 1 Mayıs'ta, dördüncü görüşme ise 8 Mayıs'ta yapıldı. Bu son toplantı Erdoğan'ın milletvekilleriyle Afyon'da yaptığı istişare toplantısının hemen öncesine denk geldi.

AK Parti'de istişareler tamamlandı

Başbakan Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili olarak, AK Parti İl Başkanları ve milletvekilleri ile görüşerek nabız yokladı. Erdoğan en son yıllık geleneksel istişare toplantısını 9-11 Mayıs tarihlerinde Afyon'da yaptı. Bu toplantılarda milletvekillerine "Aday olarak kimi görmek istersiniz?" sorusu yöneltildi. Başbakan Tayyip Erdoğan bu görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada Mayıs sonu Haziran başında partisinin adaylığı ile ilgili nihai kararın verileceğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.