Erdoğan yeni kabineyi açıkladı! Bakanın kardeşi FETÖ’den tutuklu çıktı

Erdoğan yeni kabineyi açıkladı! Bakanın kardeşi FETÖ’den tutuklu çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi dün gece geç saatlerde kameraların karşısına geçti ve kamuoyu ile paylaştı. Yeni Kabinede yer alan bir isim ise dikkat çekti. İşte ayrıntılar;

Yeni kabinede yer alan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin kardeşinin FETÖ’den tutuklu olduğu ortaya çıktı.

Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinede yer alan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin ağabeyi Mehmet Pakdemirli 15 Temmuz darbe girişimi sonrası görevinden ihraç edildi ve FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı.

Bekir Pakdemirli’nin bakan olması ise kamuoyun kısa bir şaşkınlık yarattı.

Öte yandan konu ile ilgili CHP’li vekil bir paylaşımda bulundu ve Erdoğan tarafından yapılan bu atamanın manidar olduğu ifade edildi.

CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, Tayyip Erdoğan'ın kabineyi açıklamasının ardından çarpıcı bir tweet attı.

Milletvekili Özel, Tarım ve Orman Bakanı olarak atanan Bekir Pakdemirli'nin ağabeyi Mehmet Pakdemirli'nin 15 Temmuz sonrası ihraç edildiğine ve FETÖ 'den tutuklu bulunduğuna dikkat çekerek şu paylaşımda bulundu:

"Tarım ve Orman Bakanlığı'na atanan Bekir Pakdemirli'nin ağabeyi Mehmet Pakdemirli, darbe girişimi sonrası görevden alındı, ihraç edildi ve FETÖ’den tutuklandı. Kardeşi FETÖ 'nün dershanesine gidenler bile ihraç olurken, bu atama çok manidar..."

İşte o paylaşım:

ozgur-ozelden-pakdemirli-paylasimi-siyasetcafe.jpg

 

Mehmet Pakdemirli Celal Bayar Üniversitesi Rektörü olarak tanınıyordu. Fakat Pakdemirli 2 yıl önce Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ’den gözaltına alındı.

Mahkemeye çıkarılan Pakdemirli hakkında tutuklama kararı verildi. Bakan Pakdemirli’nin kardeşi Mehmet Pakdemirli halen cezaevinde bulunuyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.