Erdoğan yerel seçim startını verdi! 3 dönem kuralı uygulanacak: Adaylık ücretleri de değişti

Erdoğan yerel seçim startını verdi! 3 dönem kuralı uygulanacak: Adaylık ücretleri de değişti

AK Parti MKYK toplantısı sona erdi. Erdoğan'ın toplantıda yerel seçim startını verdiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti genel merkezinde başkanlık ettiği MKYK toplantısı 2.5 saat sürdü.

Erdoğan, bazı MKYK üyelerinin teşkilatlarda tanıdık isimlerin belediye başkan adaylığı için isimlerinin verildiğine ilişkin söylemlerine yönelik de “Bunlara dikkat edilecek. Öyle bir şey söz konusu değil. Zaten sistemimiz de buna uygun değil” değerlendirmesini yaptı.

 

BAŞVURU ÜCRETİ 50 BİN TL

 

Toplantıda, AK Parti'de belediye başkanlığı adaylığı için başvuru ücretlerinde değişikliğe gidildi. İlk aşamada, büyükşehir belediye başkan aday adaylarından 20 bin TL, il belediye başkan aday adaylarından 15 bin TL, ilçe belediye başkan aday adaylarından ise 10 bin TL müracaat ücreti alınması planlanmıştı. Ancak bu rakam büyükşehir belediye başkan adaylarında 50 bin TL, il belediye başkan adaylarında 30 bin TL, ilçe belediye başkan adaylarında 20 bin TL, belde belediyelerinde 10 bin TL, Büyükşehir meclis üyesinde 10 bin TL, il genel meclis üyesinde ise 5 bin TL olarak güncellendi. Kadın adaylardan bu ücretlerin yarısının, engelli adaylardan ise dörtte birinin alınacağı belirtiliyor.

 

3 DÖNEM KURALI GÜNDEMDE

 

Toplantıda, belediye başkanlarının mevcut durumlarıyla ilgili nasıl hareket edileceği de belirlendi. Buna göre, mevcut belediye başkanları istifa ettirilmeyecek ve başvuru alınmayacak. Toplantıda ayrıca, belediye başkanlarında 3 dönem kuralının uygulanmasının ağırlık kazandığı öğrenildi.

 

ADAY İLANLARI 24 KASIM’DA

 

Toplantıya sunulan taslak takvime göre, 9-17 Kasım arası yapılacak olan müracaatlar online olarak alınacak. 19 Kasım’da teşkilatta temayül yoklaması başlanacak. 20 Kasım’da belediye başkan adaylarının belirlenmesine ve 24 Kasım’dan itibaren de belediye başkan adayları ilan edilmeye başlanılacak. Yine, 3 Aralık’a kadar meclis üyeliklerinin başvuruları devam edecek.

 

'BEN MEHMET BEY'E KARIŞMIYORUM'

 

Toplantıda bir MKYK üyesi, narenciyede son 30 yılın en çok hasadının olduğunu, ancak maliyetlerin çok yükseldiğini ve destek verilmesi gerektiğini ifade etti.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mehmet Bey nerede? Ben Mehmet Bey’e karışmıyorum, o kendisi karar veriyor” diyerek sözü Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e bıraktı.

Mehmet Şimşek de narenciye konusunda üreticiye uzun yıllardır destek verildiğini ifade ederek, “Yine elimizden geleni yapacağız ama bununla ilgili bir düzenleme yapılmalı” dediği öğrenildi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.