Erdoğan’a anket şoku: AK Partili seçmen memnun değil

Erdoğan’a anket şoku: AK Partili seçmen memnun değil

Yerel seçim öncesi araştırma şirketleri vatandaşların nabzını tutmaya devam ediyor. Son yapılan anketten çıkan sonuç şok etkisi yarattı.

İstanbul Ekonomi Araştırma şirketi yerel seçimlere 3.5 ay kala Aralık ayında gerçekleştirdiği sçeim anketinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Anket sonuçları Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan’ı üzecek.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan ünlü ekonomist Uğur Gürses, 24 Haziran Genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren vatandaşların, ülke ekonomisinin içerisinde bulunduğu durumdan memnun olmadığını ifade etti.

Vatandaşlara, "Ekonominin mevcut durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?" şeklinde bir soru yöneltilirken, 24 Haziran Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AKP) oy veren seçmenin, şıklardan "kötü" ve "çok kötü" seçeneğini söyleyenlerin oranında bu ay ciddi bir artış görüldü.

Bahçeli Numan'ı fena bozdu: Bomba ittifak açıklaması

AK PARTİLİ SEÇMEN EKONOMİDEN MEMNUN DEĞİL

Amerika Birleşik Devleti ile yaşanan yaptırım krizlerinin aşılmasına rağmen ekonomideki kötü gidişat devam ediyor. Vatandaş yapılan anket sonucunda bunu bir kez daha gözler önüne serdi. Ağustos ayında AK Partili seçmenin % 31.7'si ülke ekonomisinin gidişatı için "kötü" ve "çok kötü" seçeneklerini seçerken, Aralık ayındaki sonuçlara göre ise, bu rakamın % 56.5 seviyesine çıkmış olması dikkatlerden kaçmadı.

Ak Parti hangi büyükşehirleri MHP’ye bırakacak?

İşte ekonomi ile ilgili yapılan anketin sonucu:

anket1-ak-parti.jpg

İşte ünlü ekonomist Uğur Gürses’in sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşım:

anket2-ak-parti.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.