Erdoğan'a BBP şoku

Erdoğan'a BBP şoku

Tayyip Erdoğan'ın Van'da elini kaldırarak BBP İl Başkanı diye takdim ettiğ kişinin belirtilen görevde olmadığı ortaya çıktı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, Van'da il teşkilatlarının olmadığını vurgulayarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elini kaldırdığı kişinin kim olduğunu bile bilmediğini söyledi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van mitinginde platforma çıkarttığı kişinin kimliğini bilmeden vatandaşlara tanıtmasına sert tepki gösterdi.

'Başbakan herkesi güldürüyor' diyen Yanar, "Büyük Birlik Partisi olarak siyaset tarihimiz boyunca bir ilki gerçekleştirmiş, görülmedik bir titizlikle ve ciddiyetle tüm parti kurulları ile istişare yapmış ve gerekçeleri ile birlikte cumhurbaşkanı seçiminde Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu'nu destekleyeceğimizi kamuoyuna deklare etmiştik." dedi.

‘BU YAKLAŞIM DOĞRU DEĞİL’

"Her nedense Sayın Başbakan partimizin bu demokratik tavrını kabullenememekte ve bu kararımızı itibarsızlaştırmak için güldürecek yöntemlere tevessül etmektedir." Diyen Yanar Van'da yaşanan olayla ilgili şunları söyledi: "Sayın Başbakan 20.05.2014 tarihinde fesih edilen ve o tarih itibarıyla resmi il teşkilatımızın olmadığı Van'da bugün yapmış olduğu miting sırasında partili kimliği ile bilinen bir arkadaşımızı, adını dahi açıklamadan platforma çıkartarak, Genel Merkezimizin aldığı kararı desteklemeyen il başkanı sıfatıyla halkı selamlatmıştır. Sayın Başbakan'ın bu yaklaşımını doğru bulmadığımızı, bir defa daha ifade ediyor, konuyu kamuoyunun takdirine havale ediyoruz."

DESTİCİ TWİTTER'DAN AÇIKLADI

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan'ın Van mitinginde BBP İl Başkanı diye platforma çıkardığı kişinin il başkanları olmadığını açıkladı. Destici, Van il teşkilatının yerel seçimlerde başarısız olmasından dolayı görevden alındığını ve yerine henüz atama yapılmadığını açıkladı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.