Erdoğan'a diploma göndermesi yapan Davutoğlucu İstiklal Marşı'nı okumadı

Erdoğan'a diploma göndermesi yapan Davutoğlucu İstiklal Marşı'nı okumadı

'Erdoğan'ın diploması yok' imasında bulunan Davutoğlu'nun partisinin en genç Kurucular Kurulu üyesi olan İsmail Günaçar'ın tanıtım toplantısında İstiklal Marşı'nı okumadığı ortaya çıktı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Bilkent Otel'de Gelecek Partisi'ni tanıttı. Partinin en genç Kurucular Kurulu üyesi olan İsmail Günaçar'ın sözleri gündem oldu. 

Günaçar, "Davutoğlu'nun Erdoğan'dan farkı sizce ne olacak?" sorusuna "Davutoğlu bilime önem veren birisi, en azından diploması var kendisinin. Bizim gençlerimize sahip çıkan ve dünyaca tanınan biri olduğu için bize liderlik yapabilecek birisi" şeklinde yanıt vermişti. 

Günaçar’ın ifadeleri Erdoğan’a yakın isimlerin büyük tepkisini çekmişti.

 

Tepkilerin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Günaçar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kastetmediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

 

'Türkiye’de liyakatsizliğin hayatın her alanına el koyduğu bir dönemde, ülkesi adına en az sizler kadar sevgisi, kaygısı olan bir genç olarak çözümün bir parçası olmak adına siyasete atıldım.

Ahbap çavuş ilişkileri, ekonomiden tarıma eğitimden sağlığa her alanda yaralar açıyor.

Bu noktada sayın Davutoğlu'nun ehil insan vasfına sahip ve bir akademisyen oluşunu vurgulamak amacıyla sarf ettiğim bir cümleyi bağlamından farklı bir biçimde ele almak bu ülkenin kifayetsiz, liyakatsiz kimseler tarafından nasıl bir cendere altına alındığını açıkça ortaya koyuyor.

Büyük onur ve heyecan yaşadığım bir anda; bilime önem verme, akademik kariyer sahibi olma ve en önemlisi liyakat ve ehliyet anlamında kast ettiğim 'diploma' kelimesi, benim Sn. Cumhurbaşkanına yönelik herhangi bir ifadem olmamasına rağmen bağlamından koparılarak linç başlatıldı.

Benim bu ifademi bağlamından kopararak bir itham olarak göstermeye çalışanlar aslında ‘liderim’ dedikleri Sn. Cumhurbaşkanına kendi bilinçaltlarında hangi gözle baktıklarını ortaya koymuşlardır.'

 

İSTİKLAL MARŞI'NI OKUMADI

 

Bu tartışmaların ardından Davutoğlu’nun yanında olan Günaçar’ın tanıtım toplantısında İstiklal Marşı’nı söylemediği görüntüleri de ortaya çıktı.

 

 

Toplantıya ait anların olduğu videoda, Günaçar’ın İstiklal Marşı’nı okumadığı görülüyor.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.