Erdoğan’a hakaret eden öğretim üyesine şok

Erdoğan’a hakaret eden öğretim üyesine şok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Hz. İbrahim’e hakaret eden Şırnak Üniversitesi’nde Öğretim üyesi olarak çalışan Emre Başçı hakkında karar verildi. İşte ayrıntılar;

Şırnak Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emre Başçı Hz. İbrahim ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle açığa alındı.

Şırnak Üniversitesi Rektör Vekili Mehmet Emin Erkan, üniversitede düzenlene basın toplantısında Emre Başçı’nın sosyal medya hesabından bütün dinlerin ortak değerlerinden olan Hz. İbrahim ve onunla başlayan Kurban ibadetini aleni şekilde aşağılayıcı ve alaycı ifadeler kullanarak toplumun kutsal değerlerine inanç ve örfüne hakaret ettiğini tespit ettiklerini belirtti.

Rektör vekili Erkan, Emre Başçı’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında da asılsız isnatlarda bulunarak, şahsına hakaret içeren ifadeler kullandığını söyleyerek, “Her iki hususta da toplumun birlik ve bütünlüğüne, dini, manevi ve ahlaki değerlerine hakaret ve iftira ederek anayasal suç işlenmiştir. Bu saygısız, seviyesiz ve çağ dışı ifadeleri nedeniyle adı geçen öğretim üyesi hakkında üniversitemiz nezdinde soruşturma açılmış ve soruşturmanın selameti için açığa alınmıştır. Üniversitemiz bilimsel faaliyetleri yanında bizi biz ve bir yapan milletimizin milli ve manevi değerlerine, devletimizin bekasına katkı sağlayacak anayasal görevlerini yerine getirirken, bu tür seviyesiz sorumsuz ve ahlak dışı tavırlara asla müsaade etmeyecektir” diye konuştu.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.