Erdoğan'a tüm liderleri kıskandıracak yetki

Erdoğan'a tüm liderleri kıskandıracak yetki

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda AK Parti'lilerin oylarıyla kabul edilen ve TBMM Genel Kurulu'na gönderilen torba teklifin 48'inci maddesiyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütçeden dilediği partinin belediyesine dilediği kadar para aktarabilecek.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda AK Parti'lilerin oylarıyla kabul edilen ve TBMM Genel Kurulu'na gönderilen torba teklifin 48'inci maddesiyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütçeden dilediği partinin belediyesine dilediği kadar para aktarabilecek. belediyelere bütçeden yapılan kaynak aktarım yöntemlerine yeni bir kalem daha ekleniyor.

Mevcut düzenlemeye göre, belediyelere gelişmişlik endeksine göre ve nüfus yoğunluğuna göre vergi gelirlerinden kaynak aktarılıyor. Bu aktarımda nüfus yoğunluğu yüzde 80, il veya ilçenin gelişmişlik endeksindeki yeri yüzde 20 ağırlıkla etkili oluyor. Ayrıca il ve ilçelerin yüzölçümü, konut ve işyeri sayısı, altyapının durumu gibi değişkenler de dikkate alınıyor. 

Yasaya eklenen 'Belediyelerin ihtiyaç duyduğu yatırım nitelikli projelerin gerçekleştirilmesi amacıyla Strateji ve Bütçe Başkanlığı bütçesine konulan belediyelere yardım ödeneğini, belediyelerin talebi üzerine kullandırmaya Cumhurbaşkanı yetkilidir' maddesi TBMM Genel Kurulu'nda da kabul edilirse, Cumhurbaşkanı hangi belediyeye ilave kaynak aktarılacağına tek başına karar verecek.

SERT TEPKİLER GELDİ

Cumhurbaşkanı'na yetki veren maddeye muhalefetten de tepki geldi. CHP Milletvekili Gülizar Emecan, AKP'nin torba teklifi seçim öncesi AKP'li belediyelere fazladan kaynak aktarabilmek için getirdiğini söyledi. CHP'li Mehmet Bekaroğlu da bir partinin genel başkanına böyle bir yetkinin verilmesinin kaygıları artırdığını ifade etti.

siyasetcafe.com

 

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.