Erdoğan'dan 15 Temmuz'un yıldönümünde önemli mesajlar! 'Son sözü top tüfek değil, iman belirler'

Erdoğan'dan 15 Temmuz'un yıldönümünde önemli mesajlar! 'Son sözü top tüfek değil, iman belirler'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Saraçhane Meydanı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nda konuştu.

 

İşte Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

 

"Aziz milletim, sevgili İstanbullular, sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selamlıyorum. Geride bıraktığımız Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum.

Bugün 15 Temmuz ihanetinin 6. yıl dönümü. Bu en alçak darbe girişiminde, toplamda 252 kardeşimiz şehadetle şereflendi. 15 Temmuz şehitlerine bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum.

Biz biliyoruz ki şehitler sevgililer sevgilisi Peygamber Efendimize komşular. Bu ihanet girişimi sırasında darbecilerin uçaklarına, helikopterlerine çıplak elleriyle karşı koyarken yaralanan gazilerimize sağlık temenni ediyorum.

Kardeşlerim; toplumların tarihlerinde asırlar boyu unutulmayacak nesiller boyu dilden dile anlatılacak dönüm noktaları vardır. Milletimiz 15 Temmuz'da yüreğindeki imandan aldığı güçle, darbe girişimini akamete uğratarak böyle bir destan yazmıştır. Bu millet bu tür destanları yazar mı? Yazdı, Allah'ın izniyle yine yazar.

Bu milleti ayağa kalkmak istediği her dönemde, darbe ile, ekonomik kriz ile, sosyal çatışma ile dizlerinin üzerinde çökertmek isteyenler yine başaramadılar.

 

dvdvdv-001.JPG

 

"PKK İLE KOL KOLA YÜRÜYORLAR"

 

Şimdi 6 masaları var dimi bunların. Bu 6 masada şehitlerimizin esamesi okunuyor mu? Onların derdi başka. Onlar PKK terör örgütü ile beraber yürüyorlar. Yani Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te... Bizim Mehmetimize saldıranlarla, onların parlamentodaki uzantılarıyla kol kola yürüyorlar.

Cumhur İttifakı olarak bu mücadeleyi o gece nasıl ispatladıysak, bundan sonraki süreçte de aynen ispatlamaya devam edeceğiz. Şu Saraçhane Meydanı'ndan tüm gönülleri titretiyorsak 15 Temmuz kıyamı sayesindedir. Ben bu tabloyu görünce gençlik yıllarımı hatırladım.

 

KILIÇDAROĞLU'NA SERT TEPKİ

 

'Haberim olsaydı ben de beklerdim' diye haber veriyor. Ve FETÖ'cülerin kontrolü altında oradan Bakırköy Belediyesi'ne gidiyor. Televizyon karşısında kahvesini yudumlarken, biz de havalimanına iniyoruz. Orada on binler vardı. Kadın erkek, genç yaşlı oradaydı. Allah sizlerden razı olsun. Sizin ferasetiniz Cumhur İttifakı olarak oradaki buluşmanız işte bunların çanına ot tıkadı. Ve ne oldu? Fazla sürmedi. Kaçıp gittiler. Zafer inananlarındır dedik ve oradan zaferle çıktık. Bu sadece İstanbul'da olmadı. Ankara'da da böyle oldu.

Genelkurmay Başkanlığının taş duvarlarının dili olsa da, darbeciler sürekli üzerlerine ateş ederken milletin asil evlatlarının onların karşısında nasıl korkusuzca durduğunu anlatsa.

Velhasıl, 15 Temmuz'la ilgili anlatılacak o kadar çok şey var ki... Bizler tarihi yazan değil, yaşayan insanlar olacak elbette bu muhasebede halkımıza düşen yerde duracağız. Bununla kalmayacak; ülkemizin bir daha 15 Temmuz gibi musibetlere, milletimizin bir daha esaret tehdidine maruz kalmaması için büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını kararlılıkla sürdüreceğiz.

Ülkemizi dünyanın en iyi 10 ekonomisinden biri haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız.

 

sccs.JPG

 

İSTANBUL VE ANKARA'DAKİ SEL FELAKETLERİ

 

İstanbul'da sel afeti yaşadık. Sorumlular neredeydi? Değerli kardeşlerim; aynı şekilde Ankara'da... Neredeydi? Bunların hesabını 2023'te sandıklarda sormaya var mıyız? Fakat durmak yok. Çok çalışacağız. Cumhur İttifakı olarak bu hesabı sormaya hazır mıyız? Mesele bu. Bizim soracak hesabımız var. Bizim demokrasi ve kalkınma devrimimizin en büyük şahidi İstanbul'dur."

 

"CUMHUR İTTİFAKI BU SEÇİMLERDEN ZAFERLE ÇIKACAKTIR"

 

Şimdi önümüzdeki yıl malum seçimler var. Çok çalışacağız. Çok gayret edeceğiz. Kapı kapı dolaşmaya varız dimi? Cumhur İttifakı'nın inşallah bu seçimlerden zaferle çıkacağına ben inanıyorum."

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.