Erdoğan’dan 50 bin TOKİ konut müjdesi

Erdoğan’dan 50 bin TOKİ konut müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğup büyüdüğü İstanbul Kasımpaşa, "TOKİ'nin 50 bin sosyal konut müjdesini veriyorum. Yarın başvurular başlayacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Kızılay Meydanı'nda düzenlenen TOKİ 53 bin 626 sosyal konut ve 130 tesisin açılışı ile 50 bin yeni sosyal konutun tanıtım töreninde konuştu.

Erdoğan, "TOKİ'nin 50 bin yeni sosyal konut projesinin müjdesini veriyorum. Yarın Ziraat ve Halkbank aracılığıyla talep toplamaya başlıyoruz." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

CHP DÖNEMİNDE GAZETELER MASKE DAĞITIYORDU
Çöplüğün patladığı zaman Ümraniye'yi CHP yönetiyordu. 39 vatandaşımız hayatını kaybetti. CHP bunun hesabını verdi mi? İstanbul'da insanların susuzluğa mahkum edildiği, hava kirliliğinin öldürücü boyutta olduğu bir dönem vardı. Gazeteler maske dağıtıyordu. Hava kirliliğinin reçetesi doğal gazdı biz de bunu başardık. Biz hatları döşedik ve Melen'den suyu getirdik. Boğaz'ın altından tüp geçit yaptık. Haliç'te şu anda insanlar balık tutuyor

İSTANBUL'U YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR HALİNE GETİRDİK
Parklarla, spor tesisleriyle, kültür merkezleriyle, raylı sistemleriyle İstanbul'u yaşanabilir bir şehir haline getirdik. 1994'te göreve geldiğimizde adeta sorunların altında ezilen İstanbul'u bölgesinin ve dünyanın en iddialı şehirlerinden biri haline getirdik.

OYUNLARINI SAHNEYE KOYMAYA BAŞLADILAR
Birileri hemen ellerini ovuşturmaya başladı, Türkiye'yi seçimler üzerinden istikrarsızlaştırmak için oyunlarını sahneye koymaya başladılar, sanıyorlar ki İstanbul, Kasımpaşa, Beyoğlu buna izin verecek. Taksim Meydanı'nı yeniden düzenledik. AKM'nin temelini attık. Muhteşem şekilde inşaa ediyoruz.

TAKSİM MEYDANINDA ARTIK ARAÇ OLMAYACAK

Taksim Meydanı'nda artık araç görmeyeceksiniz. Tersane İstanbul'u yapıyoruz, Kasımpaşa'ya, Beyoğlu'na, İstanbul'a bir başka hava getirecek, orası marka olacak. Haliç Tersanesi Bilim Sanat Merkezi oluyor. Beyoğlu değişiyor. Haliç sahiline düzenleme yaptık, CHP ne anlar çevreden, çevre bizim işimiz.

TOKİ'NİN 50 BİN SOSYAL KONUT MÜJDESİNİ VERİYORUM
TOKİ'nin 50 bin yeni sosyal konut projesinin müjdesini veriyorum. Yarın Ziraat ve Halkbank aracılığıyla talep toplamaya başlıyoruz. Buradaki TOKİ konutlarının bir başka özelliği yatay mimari ile yapılacak olması. Düşük ve orta gelirli vatandaşlarımız için yapacağımız bu konutlar milletimize hayırlı olsun.”

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.