Erdoğan'dan artan kira ve gıda fiyatları ile ilgili açıklama: Bu zulmün önüne geçeceğiz

Erdoğan'dan artan kira ve gıda fiyatları ile ilgili açıklama: Bu zulmün önüne geçeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye gitmeden önce kira ve gıda fiyatlarındaki artışlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76'ncı Genel Kurulu'na katılmak üzere Atatürk Havalimanı'ndan Amerika Birleşik Devletleri'ne hareketi öncesi açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan, kira ve gıda fiyatlarındaki artışlarla ilgili gelen soruya "Suistimal varsa, takiple bu zulmün önüne geçeceğiz. Marketlerde ciddi fiyat farklılıklarıyla ilgili bizzat kendim de ilgileneceğim" sözlerine yer verdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

 

"Başkanlığını Büyükelçi Volkan Bozkır'ın üstlendiği geçtiğimiz yılki genel kurul salgın nedeniyle fiziken yapılamamıştı. Bu nedenle 14 Eylül itibarıyla görevini tamamlayan Bozkır'ı şahsım milletim adına tebrik ediyorum. Bu yılki genel kurul salgının atlatılması, sürdürülebilirliğin yeniden inşası, insanların haklarına saygı ve BM'nin yeniden canlandırılması için dayanıklılığın umut yoluyla tesisi temasıyla gerçekleştiriliyor.

 

"BM'DE YER ALAN TEMEL MESELELERE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİMİZİ PAYLAŞACAĞIM"

 

Öncü rol oynadığımız sağlık, iklim ve sürdürülebilir kalkınmaya ilişkin meseleler gündemde ağırlıklı bulunuyor. Görüşmelerin ilk gününde 21 Eylül Salı günü BMGK'ya hitap edeceğim. BM'nin gündeminde yer alan temel meselelere ilişkin görüşlerimizi paylaşacağım. Tüm insanlığı tehdit eden meydan okumalara yönelik yaklaşımımızı genel kurul kürsüsünden dile getireceğim.

 

"ÇOK ANLAMLI BİR TÖREN OLACAK"

 

Ziyaretim vesilesiyle çok sayıda devlet ve hükümet başkanları ile ikili görüşmelerim olacak. Ayrıca Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi tarafından düzenlenecek Daha Adil Dünya Mümkün programına katılacağım. Türkevi binamızın açılışını pazartesi günü anlamlı bir törenle gerçekleştireceğiz. BM'nin hemen karşısında yer alan arsamız üzerinde inşa edilen binamız milletimize kazandırdığımız yeni bir şahaser olarak hizmete girmiş olacak.

 

"HAYIRLARA VESİLE OLSUN"

 

ABD'deki bazı basın yayın organı temsilcileriyle görüşme ve mülakatlar da gerçekleştireceğim. Türk ve Amerikan iş dünyası temsilcileri ile de görüşmelerimiz olacak. 11. Türkiye Yatırım Konferansı'na da iştirak edeceğim. Ziyaretimizin ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyorum." 

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum