Erdoğan’dan Babacan sorusu: Sessiz kaldılar

Erdoğan’dan Babacan sorusu: Sessiz kaldılar

AK Partili milletvekilleriyle son kez kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Babacan sorusuna vekiller sessiz kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilleriyle son kez kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya aralarında Adana, Antalya, İstanbul, Mersin, Şanlıurfa ve Trabzon’un da bulunduğu 31 ilden 69 milletvekili katıldı. Toplantı yaklaşık 3 saat 20 dakika sürdü.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ MASAYA YATIRILDI

Erdoğan, milletvekilleri toplantısının ardından partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına katılırken, milletvekilleriyle yapılan toplantıda İstanbul’da yenilenen seçim süreci ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi masaya yatırıldı.

ERDOĞAN SORDU VEKİLLER SESSİZ KALDI

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre; Erdoğan’ın, toplantıya katılan milletvekillerine Ali Babacan’ın başını çektiği yeni parti ile ilgili “Yeni kurulacak partinin içimizden Meclis’te grup kurma olasılığı var mı” diye sorduğu, ancak bu soruya milletvekillerinin “tepkisiz kaldığı” ifade edildi.

“BERAT ALBAYRAK’A BÜYÜK TEPKİ VAR”

Milletvekillerinin toplantıda, vatandaşlarda “Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a karşı büyük tepkiyi dile getirdikleri” de kaydedildi. “Albayrak’a büyük tepki var” eleştirilerine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “sessiz kaldığı” ileri sürüldü.

EN ÖNEMLİ NEDEN SURİYELİLER

Milletvekillerinin Erdoğan’a “İstanbul seçiminde başarısız olmasının en önemli nedeninin başında Suriyelilerin geldiğini” söylemesi de dikkat çekti. Bazı milletvekillerinin Erdoğan’a, “İstanbul’da Suriyelilere karşı büyük tepki var. AKP’ye oy verdiğini söyleyen vatandaşlar bile ‘partimizin bu noktada yanlış yaptığını’ söylüyor, vatandaşlar bizlere İstanbul’un tarihi ve turistlik yerlerinde bile adım başı Suriyelilerle karşılaştıklarını ve kendilerini, ‘mülteci’ gibi hissettiklerini anlatıyor” dediği belirtildi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.