Erdoğan'dan Bahçeli'ye yeşil ışık

Erdoğan'dan Bahçeli'ye yeşil ışık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kazakistan ziyareti öncesinde MHP Lideri Bahçeli’nin Başkan Yardımcılığı konusu hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı konusunda kamuoyunda gündeme gelen haberlere ilişkin olarak sorulan bir soru üzerine Erdoğan, “Bu siyasi süreçte her şey olabilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kazakistan ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Doğmamış çocuğa don biçiyorlar. Herkes yerini ve konumunu bilsin. Biz Türkiye’de siyaset yapıyoruz. Sayın Bahçeli ile şu süreçte partimiz gayet güzel bir diyalog içinde oldu. Bundan sonra da diyaloğun devamını Türkiye’nin geleceği için de çok önemlidir. Bu siyasi süreçte her şey olabilir. Yeri ve milli partilerin görüşmeleri niye rahatsız ediyor. Yerli ve milliyiz. CHP ve HDP’ye baktığınız zaman yerli ve milli değildir. Tam aksine bu ülkeye saldıranlarla koalisyon halindeler.”

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ve sorulara verdiği cevaplardan satır başları:

 

ARAKAN’DA YAŞANANLAR

Ülkemizin gayretleri sonucunda bazı neticeler almaya başladık. TİKA 1000 tonluk yardım malzemesinin dağıtımının gerçekleştirdi. İkinci aşamada 10 bin tonluk bir yardım planlıyoruz. Şu anki çadır kampların yaşanır bir durumu yok. Eğer Bangladeş yönetimi bize bir bölgeyi tahsis ederse orada çadır kamplar için daha yaşanabilir çadır kamplar kurmayı planlıyoruz.


AB’DEN ÜYELİK SÜRECİYLE İLGİLİ YAPILAN FARKLI AÇIKLAMALAR

Bu açıklamalara yabancı değiliz. Maalesef 15 yıldır bizi hep bu tür açıklamalarla oyaladılar. Halen aynı açıklamalar devam ediyor. Türkiye’deki referandum öncesinde AB ülkelerinin bizlere karşı takındığı tavır çok açık net ortadaydı. Şahsım başta olmak üzere bakanlarımızın bir çoğuna kendi ülkelerine giriş izni vermediler. Toplantılara müsaade etmediler. Halbuki bu onlarla ilgili bir şey değildi.

Ama terör örgütlerinin önce gelenlerine ne yazık ki batı kendi ülkelerinde kampanya yapmalarına müsaade etti. Biz bunları sorduğumuzda hiçbir cevap veremediler.

Şu anda da kendi içlerinde birbirilerine girdiler. Yatıyorlar kalkıyorlar Ak parti, Türkiye, Erdoğan. Bizimle ne ilgisi var. Kendi seçiminizi yapıyorsunuz. Erdoğan’a vurmak size oy mu kazandıracak? Yarın bir gün uluslararası toplantılarda ne olacak? Hollanda başbakanı ile gibi mi olacak. Yüzüme bakamıyor şimdi ben zaten bakmıyorum. Bakın hükümet kurmadı. Ne hale düştü?

 

ZAFER ÇAĞLAYAN’IN ABD’DEKİ DAVAYA DAHİL EDİLMESİ

Bu konu gerçekten çok çok ilginç bir konu. Şu anda bunu hukuki bir mantık içinde yorumlamak zaten mümükün değil.Bizim eski Ekonomi Bakanımıza yönelik atılan bu adımı açık söylüyorum ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yönelik bir adım olarak değerlendiriyorum" Şahsına yönelik bir iddiayı ortaya koyabilmiş değiller.

Neymiş İran’la ilgili yaptırımları delmiş. Biz, Türkiye olarak İran’a bir yaptırım uygulama kararı almadık ki. Sayın Obama’ya da söyledik. Biz böyle bir yaptırım içine girmeyiz dedik. Bunu yürüten kim ekonomi bakanımız. Atılan bu adımlar siyasidir. ABD'nin bunu gözden geçirmesi gerekir.
Bu işlerin arkasından çok pis kokular geliyor. Rıza Bey de öyledir. Halkbank Genel Müdür Yardımcısı da öyledir.

Son seyahatimizde PKK üyelerinin adeta bize saldırıyor gibi görünmesi ve ABD polisinin onları uzaklaştırmaması da bu pis kokunun ürünüdür.
Benim korumalarım hakkında soruşturma açtılar. Hatta orada o gün olmayan korumalar hakkında da soruşturma açtılar.
Bu durum ABD’nin düştüğü aczi gösteriyor. Büyük devlet olabilirsin ama adil devlet olmak başka bir şey.
Adil devlet olmak hukuk sisteminin adil işlemesinden geçer. Hukuk sistemi adil işlemiyorsa pis kokular getirir.

SİLAHLI İHA'LARLA İLGİLİ TARTIŞMA

Ana muhalefet partisinin bir temsilcisi çıkıyor; "SİHA'lar sivilleri vurmuş". Nerede o siviller. SİHA'lar teröristleri vuruyor. Bunu CHP'nin temsilcileri vs. durduramaz. Ben beklerdim ki CHP'nin lideri çıksın, "Ey Tanrıkulu, sen kimden yanasın. Güvenlik güçlerinden yana mısın?" Biz silahlı İHA'larımızı yaptık. Artık terör örgütü kaçacak delik arıyor. Bu beyler ölen teröristleri savunur hale geldiler. Biz sizleri tanıyoruz zaten. Bu alanda da savunma sanayimizi geliştiriyoruz. Silahlanmamızı da gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Yeter ki bunları yerli ve milli olarak gerçekleştirelim.

VARLIK FONU BAŞKANI'NIN GÖREVDEN ALINMASI

Varlık Fonu'nda hedeflenen, arzulanan bir süreç olmadı. Bu olmayınca sayın Başbakan, Varlık Fonu ona bağlıdır. Cumhurbaşkanı olarak benimle herhangi bir bağlantısı yoktur ama biz bunları istişaretisini yaparak bu konuda kararımızı alırız. Gelişmeleri gördük, böyle yürümeyeceğine karar verdik. Sayın Başbakan da bu konuda adımını attı, hayırlı olsun diyeceğiz. Varlık Fonu'nu bizim yeniden bir reorganize etmemiz şart. Kazakistan dönüşü o adımları atacağız.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum