Erdoğan’dan bedelli çıkışı: Mecbur kalıyoruz

Erdoğan’dan bedelli çıkışı: Mecbur kalıyoruz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar;

Bedelli askerliğe ilişkinde değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Türkiye'yi bedelliye ihtiyaç kalmayan bir duruma getireceğiz” dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bakan Yardımcılarımızın atamalarını yaptık. Bakanlarımız kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili eylem planları hazırlıyor. Kısa vadeli programımızı hemen uygulamaya geçireceğiz. OHAL'i kaldırmış olmamız önemli bir adımdır. Söz verdik sözümüzü yerine getirdik. Ne aldanan olacağız ne aldatan olacağız dedik bu gerçeği uygulamaya bir kez daha geçirmiş olduk.

Terörle mücadele ihtiyaç duyulan düzenlemeler Meclisimiz tatile girmeden hayata geçecek. Bedelli askerlik kanunun da bu hafta hayata geçirerek o konuda da sözümüzü tutmuş olacağız. Biz yığılmaları önlemek için sürekli bedelli askerlik kanunu çıkartmak zorunda kalıyoruz. Bu durum askerlik meselesini daha köklü bir anlayışla ele almamız gerektiğini gösteriyor. Türkiye'yi bedelliye ihtiyaç kalmayan bir duruma getireceğiz. Bununla birlikte Türkiye'nin askerlikle bağlarının kopmasını da istemiyoruz. Türk milleti asker bir millettir.

SURİYELİ KARDEŞLERİMİZ EVİNE DÖNENE KADAR...

İhtiyaç duyulan her zaman ülke genelinde veya belli yerlerde OHAL ilan etme yetkimiz vardır. Böyle bir ortamda hiç kimsenin ülkemizi terörle mücadele konusunda çıkardığı kanunlar konusunda eleştirmeye hakkı olamaz. Bizim için önemli olan kimin ne dediği değil, ülkemizin neye ihtiyacı olduğudur. Güvenlik güçlerimizin bir süredir, sınırlarımızın içinde veya dışında yürüttüğü operasyonlar bunun göstergesidir. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı ile yaklaşık 4 bin kilometrekare alanı Suriyeli kardeşlerimiz için güvenli hale getirdik. Şimdi Münbiç'te yeni bir dönem açıyoruz. Hudutlarımızda tek bir terörist kalmayana kadar, Suriyeli kardeşlerimiz evlerine geri dönene kadar operasyonlarımız sürecektir. Gerçek dostlarımız bu mücadelede yanımızda olanlardır. Türkiye'ye yönelik böyle tehditlere rağmen, teröristlerin yanında yer alanları da asla unutmayacağımızı belirtmek isterim.

İSRAİL'E ÇOK SERT SÖZLER...

Kendi sınırlarımızı kadar bölgesel gelişmeler de bizi yakında ilgilendiriyor. Hiç şüphesiz ülkemizdeki en mazlum coğrafya Filistin'dir. İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılar bir insanlık suçudur. İsrail saldırıları ile bir terör devleti olduğunu tekrardan göstermiştir. Asıl vahim olan ise dünyanın Filistinlileri görmezden gelmesidir. Olaylarda ölen tek bir İsrail asker için tüm dünya harekete geçmiştir. İsrail; kadın, çocuk, yaşlı demeden önüne gelene vurarak, yaralayarak, insanların evlerini başlarına yıkarak Filistinlileri yaşadıkları yerden yollamaya çalışıyor. Dünyayı felakete uğratan Hitler'in ruhu bazı İsrailli yöneticilere sıçramıştır. Bugün yaşananlara susanlar, yarın akacak kanların müsebbipleri olacaklardır. Türkiye, Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.