Erdoğan'dan 'cadı avı' açıklaması

Erdoğan'dan 'cadı avı' açıklaması

Başbakan Erdoğan, paralel yapı konusunda "Eğer bu ülkeye ihanet edenlerin bir görevden alınıp bir başka yere atanması cadı avıysa, evet biz bu cadı avını yapacağız" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın yapıldığı Güral Otel'de toplantının kapanış konuşmasını yaptı. Konuşmasının büyük bölümünde TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'na tepki gösteren Başbakan Erdoğan, paralel yapı konusuna da değindi. 

 

Başbakan Erdoğan, paralel yapıya ilişkin olarak  'Karşımızda mertçe iddialarını ortaya koyan, silahlarını, araçlarını, hedeflerini mertçe sergileyen bir yapı yok. Bu öyle bir yapı ki sütün içine karışmış pis suya benziyor. 35 yıl boyunca o ak sütün içine sızmışlar, orada çok rahat şekilde her türlü hileyi kullanarak gizlenmişler. Dışarıdan baktığınızda nasıl ki sütün içindeki o pis su anlaşılamazsa, gözle görülemezse, bu yapı da maalesef bakmakla görülemiyor. Çünkü amaçları için her yol bunlara meşru' dedi.

Başbakan Erdoğan, 'Eğer bu ülkeye ihanet edenlerin bir görevden alınıp bir başka yere atanması cadı avıysa, evet biz bu cadı avını yapacağız' ifadelerini kullandı.

'Bu alçakça saldırıları affetmeyeceğim'

Paralel yapıya ilişkin, 'Bu alçakça saldırıları nefes alıp verdiğim müddetçe unutmayacak ve affetmeyeceğim' diyen Başbakan Erdoğan, paralel yapıyla mücadeleye ilişkin olarak da şunları söyledi:

'Bu mücadelede ihmalkar davranan milletin emanetine haksızlık eder. Bu mücadelede geri adım atan, uzlaşmaya niyetlenen, yaşananları unutan, milletin emanetini yere düşürür. Bu mücadelede sessiz kalan, tepkisiz kalan, susan, tehdide, şantaja boyun eğen, fırsat kollayan da biliniz ki milletimizin nazarı dikkate kaçmaz ve tarihe de o şekilde kaydolur.'

'Bizim çok sağlam bir çatımız var'

Başbakan Erdoğan, 'Bizim çok sağlam bir çatımız var, öyle inanıyorum' ifadelerini kullanarak, 'Şimdi birileri de çıkmış 'çatı aday bulacağız' diyorlar. 30 Mart'ta milletin estirdiği rüzgar bunların çatılarını uçurdu' dedi.

Yerel seçimler öncesinde şahsına yönelik ağır saldırılarda bulunulduğuna dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'30 Mart öncesinde bu yapı eliyle şahsıma çok ağır saldırılar yapıldı, bununla yetinmediler, aileme, çocuklarıma alçakça saldırdılar. Bununla yetinmediler, arkadaşlarıma da saldırdılar. Partimize, hükümetimize, ekonomiye, çözüm sürecine, kardeşliğimize saldırdılar. Bizim üzerimizden Filistin davamıza, Mısır'daki demokrasi davasına, Suriye'deki insanlık davasına saldırdılar. Eğer tüm bunlar yeterli değilse, hatırlatmalıyım ki bunlar MİT tırları üzerinden, Dışişleri'ndeki gizli toplantılar üzerinden istiklalimize, bayrağımıza, toprağımıza saldırdılar. Bana, aileme, arkadaşlarıma, davamıza saldırıldığında susanlar olabilir, ama onlara diyorum ki vatanınıza saldırıldı, bayrağınıza saldırıldı, yani şerefinize taarruz edildi, en azından bunun için susmayın diyorum.'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.