Erdoğan'dan canlı yayında flaş açıklamalar: Nikah dışı evlilik bizim değerlerimizde yok

Erdoğan'dan canlı yayında flaş açıklamalar: Nikah dışı evlilik bizim değerlerimizde yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlilik dışı ilişkinin özendirilmeye çalışıldığını söyledi ve 'Nikah dışı evlilik bizim değerlerimizde yok. Buna tavır koymamız lazım' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki engelli vatandaşların kamuya atama töreninde açıklamalarda bulundu.

Kadına yönelik şiddete de değinen Cumhurbaşkanı, ''Adaletin tecellisini hakta, hukukta arayın. Hukuk eşittir kanun değildir.'' dedi.

 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

 

"Ülkemizdeki engelli memur sayısı bizden önceki döneme göre 10 kat arttı. 17 yıllık görev sürecimizde hiç bir zaman engelli kardeşlerimize duyarsız olmadık. Her zaman yanlarında olduk ve olmaya devam edeceğiz.

2002'den bu yana kamuya yerleştirdiklerimizin sayısı 29 bine ulaştı. Son 17 yılda 339 milyar liralık sosyal yardımda bulunduk. Sosyal yardım bütçesini 2 milyar liradan 55 milyar liralara çıkarttık.

3 kişiye bir bilgisayar değil her kişiye bir bilgisayar verebilmeyi başardık. İBB Başkanlığına geldiğim zaman susuz bir İstanbul vardı geldik çözdük, çöp dağları vardı temizledik.

Belediyelerimiz başta olmak üzere sorumluluk sahibi her kurumun bu gerçeği kabul etmesi şarttır. Bunları yaşamış kardeşiniz olarak, belediyecilik yapmış olan biri olarak söylüyorum. Geldiğimde susuz bir İstanbul vardı. O konuyu çözdük. Çöp dağlarından geçilmeyen İstanbul vardı. Biz bunu kaldırdık. HABİTAT'ın ödül verdiği İstanbul oldu.

Solunumda hava kirliliği felaketti. Gazeteler maske dağıtıyordu. Hamdolsun bundan kurtulduk. 81 ili temiz hava ile karşı karşıya getirelim dedik, onu da başardık. Şimdi tüm ilçelere doğal gazı götürmek istiyoruz. Dün İstanbul'da Rusya ile yaptığımız anlaşma gereği TürkAkım projesini Karadeniz'den Kıyıköy'e geçirmek amaçlı projemizi hayata geçirdik. Doğal gaz bizim üzerimizden Avrupa'ya gidecek.

 

'NİKAH DIŞI EVLİLİK BİZİM DEĞERLERİMİZDE YOK'

 

'Büyük ve güçlü Türkiye hedeflerine ulaşabilmemizin gereklerinden biri aile kurumunu bir arada tutabilmektir. Aile kurumu dağılan bir ülkenin yerle yeksan olması kaçınılmazdır.

Batı çöküyor, çünkü aile diye bir kavram kalmadı. Aile kavramı dağıldığında nüfus da azalmaya başlıyor. Güçlü aileleri kuracağız ki güçlü devlet olalım.

Evlilik yaşı ilerliyor, böyle bir şey olur mu? Evlilik dışı ilişki özendirilmeye çalışılıyor. Televizyonlarda bunların kampanyası yapılıyor, bunlara dikkat edin. Nikah dışı evlilik bizim değerlerimizde yok. Buna tavır koymamız lazım.'

 

'VİCDANINIZA KULAK VERİN'

 

Kadına şiddet başta olmak üzere sıkıntısını yaşadığımız pek çok sorunun çözümü aile kurumunun güçlendirmesinden geçiyor. Geçenlerde bir alçak, namussuz meşru olmayan bir yaşamla bir kıza asit atıyor yüzüne. Bir göz gidiyor.

Mahkemenin verdiği ceza ortalama 13. Ben soruşturuyorum, verilen cevap; 'kanunun en yüksek oranı bu' diyorlar. Bunu da bizim getirdiğimizi söylüyorlar. Ben de diyorum ki, 'Siz niye kanun diyerek bize böyle bir cevap yolunu buluyorsunuz?'

Ben kanundan değil, haktan, hukuktan bahsediyorum. Siz burada hakkı, hukuku, adaleti arayacaksınız. Böyle bir olay, kendi kızının başına gelmiş olsa orada nasıl değerlendirir, kanunlara mı bakacaksın?

Tüm yargı dünyasına sesleniyorum, bu kanunların sayfaları arasındaki maddelere değil, vicdanınıza kulak verin. Adaletin tecellisini 'hakta, hukukta arayın. Hukuk eşittir kanun değildir.'

 
siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum