Erdoğan’dan CHP ve HDP'ye sert Demirtaş uyarısı! Neyi serbest bırakıyorsun?

Erdoğan’dan CHP ve HDP'ye sert Demirtaş uyarısı! Neyi serbest bırakıyorsun?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün ki Adıyaman mitinginde Demirtaş’ın serbest bırakılmasını isteyen siyasi partilerin liderlerini hedef aldı ve çok sert sözlerle uyardı. İşte ayrıntılar;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman mitinginde yaptığı konuşmada Cumhuriyet Halk Partisi ve Halkların Demokratik Partisi’ne yüklendi.  Tayyip Erdoğan, “Neymiş adaymış. Neymiş serbest bırakılması gerekiyormuş. Sen ne diyorsun ya? Neyi serbest bırakıyorsun. Bu ülkede hukuk var, yargı var" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konu ile ilgili açıklamaları;

Şimdi cezaevinden aday olan bu zat. Muharrem, sayın Muharrem ince ince Edirne’ye gittin. Peki bu Diyarbakır’da yapılan 7 Haziran seçiminden sonra bu ziyaret ettiğin şahıs değil miydi 53 tane benim Kürt kardeşimin ölümüne neden olan? Sen hangi akla hizmet ediyorsun? Neymiş adaymış. Neymiş serbest bırakılması gerekiyormuş. Sen ne diyorsun ya? Neyi serbest bırakıyorsun. Bu ülkede hukuk var, yargı var. 53 tane Kürt kardeşimi bunlar orada öldürdüler. Ondan sonra da biz kimseyi asla kimseyi öldürmedik diyor. Bırakın bu yalanları. Yasin Börü’nün hesabını vermezsiniz. Yargı tecelli edecektir, adalet tecelli edecektir. Bunlar sadece ve sadece mezar taşı dikmeyi bilirler. 6-7 Ekim 2014 tarihinde vatandaşlarımızı sokağa çağırıp, insanlarımızı birbirine kırdıranlar bunlar.

“ELİNDE 53 VATANDAŞIMIZIN KANI VAR”

Şimdi cezaevinden esip yağan zatın elinde 53 vatandaşımızın kanı var. Onca oy alıp Meclis’e girdiler de ne oldu? Çukur eylemlerinde 300’ün üzerinde vatandaşımızın ölümünden bunlar sorumlu. Ekranlarda saz çalıyor diye pazarlananlar, arka tarafta milletimize kurşun sıkanların sırtını sıvazlıyorlardı.

‘CHP, PKK BUNLAR BERABER YOL YÜRÜYOR’

CHP, PKK bunlar beraber yol yürüyor. Dün devlete atfettikleri baskıcı, inançlara saygısız ne kadar davranış varsa fırsat bulunca hepsini kendilerine uyguladılar. Bunlardaki zehirli dil inanın bana kimsede yok. Bu parti Meclis’te bulunduğu dönemde Türkiye için, demokrasi için, hak ve özgürlükler için hangi işin ucundan tuttu? Ülkemizi yurt dışında kötülemenin, meydanlarda vatandaşlarımızı devletlerine karşı tahrikleri dışında ne icraatları var? Görevlendirdiğimiz kayyumlar o belediyeleri şu anda pırıl pırıl hale getirdiler.  Bugün Diyarbakır’dan Mardin’e Şırnak’tan Siirt’e kayyumların yönetimlerindeki tüm belediyeler adeta tarih yazıyorlar. Onların kan akıttığı musluklardan artık su akıyor su. Onların teröristlerin emriyle delik deşik edip bıraktığı sokaklar, caddeler şimdi pırıl pırıl hale geldi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.