Erdoğan’dan, CHP’nin kalesi İzmir için sürpriz aday!

Erdoğan’dan, CHP’nin kalesi İzmir için sürpriz aday!

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi İzmir’de gösterecekleri adayı belirledi. İşte ayrıntılar;

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel seçimlerde İzmir’den Nihat Zeybekci’yi aday göstereceği ileri sürüldü.

Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Kurulu Başkanvekili görevinde bulunuyor.

AK Parti, bu kez, büyük illerde eski bakanlardan popüler isimlerle sahaya çıkmaya hazırlanıyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; İstanbul için Binali Yıldırım ve Ankara için Mehmet Özhaseki gibi isimlere ilave olarak, İzmir'e Nihat Zeybekci, Düzce'ye Faruk Özlü, Bursa'ya Mehmet Müezzinoğlu'nun isimleri öne çıktı. Van için Hüseyin Çelik'in adı geçti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gece AK Parti genel merkezinde çalıştı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, cumartesi günü açıklanacak 40 il ile ilgili son çalışmayı Erdoğan'a sundu.

Erdoğan'a İstanbul'un ilçeleriyle ilgili yapılan çalışma da anlatıldı. AK Parti saha çalışmaları, SMS anketleri ve temayül yoklamasında öne çıkan isimler üzerinden yeni bir anket daha yaptı. Bu son anket sonuçları da Erdoğan'a sunuldu.

İZMİR SÜRPRİZİ: ZEYBEKCİ

İzmir için adı geçen Mahmut Özgener'in aday olmak istemediğine dair son yaptığı açıklamalar, bu konuda yeni bir arayışı gündeme getirdi. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Kurulu Başkanvekili Nihat Zeybekci'nin adı ön plana çıktı. Zeybekci de öneriye sıcak bakınca ismi kesinleşti. Zeybekci'nin İzmir'den sonuç alamaması durumunda eski görevine dönmesinin önünde engel yok. İzmir için eski milletvekili ve İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'ün de adı geçiyordu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.