Erdoğan'dan çiftçilere bayram müjdesi!

Erdoğan'dan çiftçilere bayram müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Polatlı'da 69. Hasat bayramında konuştu; "Yağlı tohum ve hububatta bekleyen 1 milyar 200 milyon lira desteği, Kurban Bayramı'ndan önce ödeyeceğiz." dedi.

Bu sene 69. düzenlenen hasat bayramının Polatlı ve Ankaralı çiftçilerimizle beraber tüm üreticilerimize hayırlara vesile olması için Rabbimden niyaz ediyorum. Sizler bugün sadece tarlanızdaki ürünün hasadını yapmıyorsunuz, aynı zamanda her anı sabır, tevekkülle geçirilen 1 senelik çalışmanın neticesini de alıyorsunuz. Sizler Rabbimizin insanın istifadesine sunduğu toprağın, güneşin, suyun bereketine bir kez daha şahitlik ediyorsunuz. Böyle bir günde buradaki çiftçilerimizin nezdinde Türkiye'nin dört bir yanındaki üreticilerimizin Hasat Bayramını kutluyorum.

Bugün açıkladığımız fındık fiyatları ile siz üreticilerimize güzel haber verdiğimizi düşünüyorum.

 

Türk tarımı adına gurur verici bir adım daha atmanın bahtiyarlığını yaşadık. Türkiye'nin ilk yerli üretim elektrikli traktörünün tanıtımını ve deneme sürüşünü yaptık. Yağlı tohum ve hububatta bekleyen 1 milyar 200 milyon lira desteği Kurban Bayramı'ndan önce ödeyeceğiz.

 

 

Yağlı tohum ve hububatta ödemeleri olan üreticilerimize bu müjdeyi veriyorum. Yağlı tohum ve hububatta bekleyen 1 milyar 200 milyon lira desteği Kurban Bayramı'ndan önce ödeyeceğiz.

Düzce'de sel ve heyelanda çiftçilerimiz ciddi zarar gördü. Tarım sigortası bulunan üreticilerin zararları karşılanacak.- Devlet olarak Düzceli kardeşlerimizin ihtiyaçlarının giderilmesi için gerekeni yapacağız. Düzce halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

 

 

Artık devletler tarımı, milli güvenliklerinin yapı taşlarından biri olarak görüyor. Gıda güvenliğini garanti altına almak, altını çizerek söylüyorum; ülkemiz için aynı zamanda bir milli güvenlik meselesidir.

Tarımsal üretimi stratejik bir sektör olarak değerlendiriyoruz. Tarım sektörümüz 5 milyon vatandaşımıza da istihdam sağlıyor. Biz rakamlarla, oranlarla, karşılaştırmalarla konuşmayı severiz.

 

 

Tarımsal hasılada dünyada yedinci, Avrupa'da ise birinci sıradayız bay Kemal. Meyve ürünlerinin tamamında kendimize yeter durumdayız.

Tarımsal ürün ihracatımızı yaklaşık dört kat artırarak 18 milyar Dolar'a çıkardık. Tarımsal üretimde dünyada yedinci, Avrupa'da birinci sıradayız.

Organik tarıma büyük önem veriyoruz. Göreve geldiğimizde organik tarım ve tohum üretimine öncelik verdik. Organik üretim yüzde 665 arttı. Hükümetlerimiz döneminde kaliteli tohum üretimi konusuna da destek verdik ve çok güzel neticeler elde ettik.

 

 

ATA tohumu projesiyle bitki çeşitlerinin koruma altına alıyoruz.

Genç kuşakların tarımdan ziyade kendilerini daha garantili gördükleri mesleklere yöneldiğinin farkındayız.

Hayatta konfordan ziyade yetiştirmenin sevincini aramak gerekir, gençlerimizin tarıma olan ilgisini artırmak çok önemli, köye dönüş projelerini başlattık. Sadece son üç yılda genç çiftçilerimize devletimiz tarafından sağlanan destek 1,5 milyar lira.

 

 

2023'e kadar desteklediğimiz proje sayısını 20 bine ulaştırmayı hedefliyoruz.

Tarım sektörünü savunma sanayii ve turizm ile aynı kategoriye aldık.

 

 

780 bin kilometrekarelik vatan toprağımızda ne, nerede, ne kadar ekliyor, ne kadar hayvan yetiştiriliyor hepsini bileceğiz. Tohumdan sofraya tüm süreç analizi yapılarak kayıt altına alınacak.

 

 

Ülkemizde 2023 senesinde tarım ve hayvancılıkta dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline getireceğiz. Biz her zaman yeni tekliflere, projelere, yöntemlere açık bir kadro olduk.

 

 

Biz kavganın, gerilimin kesinlikle yanında değiliz, Türkiye'ye hizmet etmenin peşindeyiz.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.