Erdoğan'dan DEM Parti çıkışı! Burcu Köksal'ı ırkçılıkla suçladı

Erdoğan'dan DEM Parti çıkışı! Burcu Köksal'ı ırkçılıkla suçladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı mitinginde DEM Parti'ye kapıları kapatan CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'a tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Ağrı mitinginde konuştu.


Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan satırbaşları şu şekilde:

“Mitingde 40 bin kişinin olduğuna dair bilgi aldım. Bu 40 bin kişiyle 31 Mart’a yürüyor muyuz?. Dün silah zoruyla yaptıklarını bugün örtülü baskıyla, tek parti faşistleriyle gizli saklı ittifaklar kurarak gerçekleştirmek istiyorlar. Bu uğurda yasakların sembolu olan CHP’ye bile yedek tekerlek yapacak duruma düştüler. Artık demokrasiyle, eğitimden sağlığa tüm kalkınma alt yapısıyla yepyeni bir Türkiye var. Dün Ağrı İstanbul’a, Ankara’ya Antalya’ya çok uzaktı.

Sizlerin iradesini tek parti faşizminin kalıntısı CHP’nin kifayetsiz yöneticilerine meze edenler mi Ağrı’ya hak ettiği hizmetleri gerektirecek. CHP’li belediye başkan adaylarının buram buram ırkçılık ayrımcılık tüm söylemlerine seslerini çıkarmayanlar mı sizin hakkınızı savunacak?

Bunlar için önemli olan tek şey İstanbul’daki, Brüksel’deki, Berlin’deki, Washington’daki ağababalarından aldıkları emirlerdir. Zaten fırsatını bulan da soluğu orda alıyor.”


NE OLMUŞTU?


CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı ve Grup Başkan Vekili Burcu Köksal, geçen günlerde DEM Parti ile dikkat çeken bir çıkış yapmıştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katıldığı Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında öncesinde konuşan Burcu Köksal “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak” ifadesini kullanmıştı.

CHP lideri Özel, Köksal’ın sözlerini düzeltmeye çalışmış ve “Dil sürçmesi” demişti. Ancak Köksal, sözlerinin arkasında olduğunu tekrarlamış ve dilinin sürçmediğini söylemişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Köksal’a sert çıkmış, “Ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak. Öyle yağma yok!” demişti.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.