Erdoğan'dan emekliye zam sinyali

Erdoğan'dan emekliye zam sinyali

Malatya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı "Malet Geçici Konaklama Merkezi"nde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere ve bayram ikramiyelerine zam sinyali verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı "Malet Geçici Konaklama Merkezi"nde halka hitap eti.

Erdoğan, "En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya, emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkardık. Bu rakamı daha yukarıya çıkarmanın hesabı içerisindeyiz" sözleriyle emekliye zam sinyali verdi.

 

REFAH PAYI EKLENECEK

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa bir süre önce 7 bin 500 lira üzerindeki emekli maaşlarına yönelik iyileştirme çalışması yapıldığını açıklamıştı. Erdoğan temmuz ayını işaret ederek, memura zammın yanı sıra refah payı da verileceğini söyledi.

Erdoğan, "Emeklilikte yaşı bekleyen 2 milyon 250 bin kardeşimizin talebini karşıladık. Nisan ayından itibaren şartları uyan vatandaşlarımız maaşlarını almaya başladı. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyelerini de 2 bin liraya çıkartarak bir başka önemli adım daha attık. Ramazan Bayramı'nda zamlı ikramiyelerini hesaplarına yatırarak, emeklilerimize çifte bayram yaşattık. Ayrıca diğer emeklilerimizin durumlarını da iyileştirecek bir hazırlık yapması noktasında çalışma ve maliye bakanlarımızı talimatlardandık.'' dedi.

''Seçimden sonra güzel haberi milletimizle paylaşacağız'' diyen Erdoğan, ''Seçimden sonra yeni Meclis'in yasama faaliyetlerine başlamasıyla 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlarımızı da sevindirecek bir güzel haberi, inşallah milletimizle paylaşacağız. Yine bu dönemde, müjdesini sizlerle birlikte verdiğimiz sözleşmeli kamu görevlilerinin kadroya geçişini sağladık. Böylece, farklı kamu kurumlarında çalışan yaklaşık 500 bin kardeşimizin sorununu çözüme kavuşturduk.'' ifadelerini kullandı.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.