Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Fahiş fiyat artışının önüne geçeceğiz

Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Fahiş fiyat artışının önüne geçeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Enflasyonu önlemek için raflardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz" dedi.


Cacabey Meydanı'nda düzenlenen programda meydanı dolduran vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ahiliğin öneminden bahsederek, "Neşet Ertaş'a ve nice gönül erine ev sahipliği yapmış bu şehirde sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum.

'EN ÇOK ESNAF ETKİLENDİ!'

 

Ahilik haftamız ve esnaf bayramımız, kardeşliğimiz daim olsun. Ecdadın bize miras bıraktığı bu köklü kurumla iftihar ediyoruz. Değerinden bir şey kaybetmeyen ahilik bu günün dünyasının ihtiyaçlarına derman olacak düsturlarıyla en kıymetli hazinemizden bir tanesidir. Gönül hazinelerimizin insanlığın manevi şifası için dünyanın 4 bir tarafında tanınması için 2021 senesini 'Ahi Evran' yılı olarak ilan ettik. 

Pandemiden en çok etkilenenlerin esnaflar olduğunu, kaydeden Erdoğan, "İki yıldır dünyayı sarsan, her ülkeye ekonomik bakımdan ağır darbe vuran bir salgınla mücadele ediyoruz. Bu salgın tüm dünyayla birlikte bizi de etkiledi. Kaybettiğimiz her vatandaşımızla birlikte yüreğimize ateş düşüyor. Bu süreçte en çok etkilenenlerin arasında esnafımız geliyor. Salgının esnafımızın üzerindeki yükü hafifletmek için çeşitli tedbirler aldık. 16 Mart 2020, 5 Şubat 2021 tarihleri arasında 760 bin esnafımız yaklaşık 19 milyar lira faiz indirimi kredisi kullandı. Bankanın verdiği yatırım kredileri ile birlikte 2021 yılı içerisinde toplam kullanılan kredi miktarı 43 milyar TL. Faydalanan esnaf ve sanatkar sayısı 985 bine ulaştı. Ağustos ayı sonu itibariyle 2021 yılı içerisinde 140 bin esnaf ve sanatkara yaklaşık 17 bin TL faiz indirimli kredi temin ettik. Esnaf ve sanatkarımızın KOSGEB'den kullandıkları kredilerinin geri ödemelerini de aynı şekilde faizsiz olarak erteledik" ifadelerini kullandı.

"Raflardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hamd olsun, gelişmiş ülkelerin bile ciddi sarsıntılar yaşadıkları bir dönemde kayıplarımızı kısa sürede telafi ederek yolumuza devam ediyoruz. Neşet Usta diyor ki; ‘Kendi; kendisinden utanmayan hiç kimseden utanmaz'. Türkiye'nin ve milletimin felaketinden kendine fayda çıkarmaya çalışanların da utanmasının olmadığını hep birlikte görüyoruz. Sıkıntılarımız, dertlerimiz yok mu? Elbette var. Ama gönül gönüle vererek üstesinden gelemeyecek durumda değildir. Ekonomideki son gelişmeleri görüyorsunuz. Aldığımız tedbirler ve uygulamaya geçirdiğimiz programlarla dünyanın en yüksek büyüme rakamlarına biz ulaştık. İhracatta rekor üstüne rekor kırıyoruz. İstihdam salgın döneminin öncesinin dahi üzerine çıktı. Kimi ülkeler gibi hazırda paramız olmadığı halde bu başarıları yakaladığımıza özellikle dikkat çekmek istiyorum. Enflasyonun açtığı sıkıntıları da biliyoruz. Enflasyonu önlemek için raflardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz" şeklinde konuştu.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.