Erdoğan'dan esnafa ve öğrencilere müjde! İşte alınan kararlar

Erdoğan'dan esnafa ve öğrencilere müjde! İşte alınan kararlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantı yaklaşık 3.5 saat sürdü. Erdoğan, kritik toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. Toplantı yaklaşık 3,5 saat sürdü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 yılda yapılan düzenlemelerle başörtüsü ve eğitim alanındaki konuları çözdüklerini belirterek, "Başörtüsü konusunda yasakçı zihniyet pusuda bekliyor" dedi.

Erdoğan esnaf ve zanaatkarlara da, "Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle %7,5 faiz oranıyla 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz. Kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bine yükseltiyoruz" dedi.

Sosyal konut projelerine yoğun ilgi olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7.2 milyon başvuru yapıldığını açıkladı.

 

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

 

'Sözlerime dünya şampiyonu olan Ampute Milli Takımımızı tebrik ederek başlamak istiyorum. Son Kabine toplantımızdan bugüne her zaman olduğu gibi ülkemize ve milletimize hizmetle dolu günler geçirdik.

 

ESNAFA YENİ MÜJDELER


Etlik Şehir Hastanesi'ni 28 Eylül'de hizmete açtık. MGK toplantısında iç ve dış tehditleri değerlendirdik. Esnaf ve sanatkarlarımızın her birinin yanında olmayı sürdüreceğiz. Esnaflarımıza yönelik yeni müjdelerimizi konuşmalarımızın son kısmında sizlerle paylaşacağım.

 

SABİHA GÖKÇEN METRO HATTI


Eylül ayının son gününde kendi alanında yetkin isimlerden oluşan yabancı iktisatçılarla bir araya geldik. İktisatçılarla yaptığımız sohbette gördük ki Türkiye üretim ve istihdam odaklı ekonomi programıyla dünyanın önünde gitmektedir. 1 Ekim'de milletvekillerimizle bir araya geldik. Ekim aynın ikinci gününde İstanbul'a kazandırdığımız en son ulaşım projesi olan Pendik - Sabiha Gökçen metro hattının açılış törenini gerçekleştirdik

 

KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞÖRTÜ YASASI AÇIKLAMASI


Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği başörtüsü düzenlemesiyle ilgili çarşamba günü önemli bir çağrıda bulunmuştuk. Geçtiğimiz 20 yılda başörtüsü ile eğitim ve çalışma hakkı konusundaki sorunları tümüyle çözmüştük.

CHP Genel Başkanı'nın bu konuyu yeniden gündeme getirmesi üzerine özellikle kendi partisinde başlayan tartışmalar bizlere başörtüsü konusunda yasakçı bir zihniyetin pusuda beklediğini gösterdi. Madem bu konu yeniden gündeme geldi biz de anayasal güvenceye alınması teklifinde bulunduk. Konu Meclis gündemine geldiğinde kimin nasıl bir tutum içerisine girdiğini göreceğiz.

Esasen yaşanan her gelişme Türkiye'nin AB için vazgeçilmez olduğunu tekrar göz önüne seriyor. Prag'da da Doğu Akdeniz ve Ege sorunlarını uluslararası hukuk çerçevesinde çözmek istediğimizi söyledik. Ülkemizi Türkiye Yüzyılı'na hazırlarken bu topraklar üzerinde yapılmamış hiçbir eser ve hizmet, milletimizin çözülmemiş hiçbir meselesini bırakmamakta kararlıyız.

Sunulan hizmetlerin sürekliliğini sağlamak için Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi başkanlığı kurma kararı aldık. Bu kurumsal çatı altında destek sağlanacak. Alevi Bektaşi inanç önderlerine de bu kurumda kadro verilecek. Ülkemizin demokratikleşme reformlarından birini daha hayata geçirmiş oluyoruz. Cumartesi günü Balıkesir'de vatandaşlarımızla buluştuk. Toplam yatırım bedeli 11 milyar liraya yaklaşan eser ve hizmetlerin Balıkesirli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye'nin ihtiyacı olan TEKNOFEST gençliğiyle Fatih'in torunlarıyla geçirdiğimiz her an bize daha çok çalışma şevki veriyor.

 

SOSYAL KONUTA 7.2 MİLYON BAŞVURU


Sosyal konut projeleri hükümetimizin ilk gününden itibaren en çok önem verdiğimiz projelerdendir. Bu kampanyaya şu ana kadar 7,2 milyon başvuru yapıldı. Bu başvuru sahiplerinden 4 buçuk milyonu şartları yerine getirerek süreci tamamladı. Bu rakamların daha da artacağı açıktır. Bu yoğun ilgi bizi daha ileri adımlar atma adına cesaretlendirdi. İlk etap 250 bin konutu 2 yıl içerisinde tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Arsa sayısını da 1 milyona çıkardığımızı duyurmuştuk. Arsa yerlerini yüzde 40'ı şehir merkezlerinde yüzde 60'ı ilçelerde olacak şekilde belirledik. Arsa fiyatını piyasanın çok altında vatandaşımıza sunacağız. Sosyal konutlarımızın inşaasına 25 Ekim'de başlıyoruz.

Vatandaşlar hem konuta hem de arsaya başvurabilir. Ancak ikisi de çıkarsa yalnızca birini alabilir. Son kampanya ile birlikte TOKİ'nin ülkemize kazandırdığı konut sayısı 2 milyonu bulacak. Bu projeyle 2 trilyon liralık ekonomik hareketlilik yaşanacak. Kampanyamız bir kez daha vatandaşlarımıza hayırlı olsun.

 

ULAŞIM DESTEĞİ


Ailelerinden uzakta eğitim gören üniversite öğrencilerine okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği vereceğiz. Yılda iki defa verilecek bu destek sayesinde ailelerin yanına gidip gelebilmelerini temin edeceğiz.

 

ESNAFA MÜJDE


Her dönemde olduğu gibi salgın ve savaş şartlarının önümüze çıkardığı zorlu dönemde esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz. 100 milyon liralık yeni kredi paketi başlatıyoruz.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.