Erdoğan'dan flaş 40+1 açıklaması! 'Bu iş bitmiştir'

Erdoğan'dan flaş 40+1 açıklaması! 'Bu iş bitmiştir'

AK Parti 29. İstişare Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Seçilme yeterliliğinin yüzde 50'den yüzde 40'a çekilmesi gibi bir çabamız yok' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 29. İstişare Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan, "Seçilme yeterliliğinin yüzde 50'den yüzde 40'a çekilmesi gibi bir çabamız yok. Yüzde 50 sınırının koyulması gayet bilinçli ve değişmez bir gerçektir. Bu konu da bir daha açılmamak üzere burada kapanmıştır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

'Milletimizle olan güçlü hasbi bağımız sayesinde girdiğimiz her mücadeleden başarıyla çıktık. Türkiye demokraside ve ekonomide haps edildiği ve çok uzun yıllar kurtulamadığı geri kalmışlık zincirini AK Parti ile kırmıştır. Kendini milli iradenin üstünde gören vesayetçi anlayışı kazıyıp attık. Ekonomi üzerinden yazılan felaket senaryolarını birer birer bozuyoruz.

Önümüzdeki dönemde MHP ile çok daha kapsamlı ve yakın şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle sayın Bahçeli'ye geçmiş olsun dileklerini şahsım katında partim adına iletmek istiyorum.
Türkiye'nin ve Türk milletinin menfaati söz konusu olduğunda tüm partiler birlikte hareket etme erdemine sahiptir.

7. Olağan Kongre sürecini başlatıyorum. Dünya değişirken AK Parti'de yerinde saymayacak. Ülkemizdeki vatandaşlarımız için hayal kurmaya ve hayata geçirmeye devam edeceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi milletimiz bize oy vermek zorunda değildir. Biz milletimizin kalbini kazanarak bunu sağlayacağız.

 

'İSTİSMAR EDENLER VAR'

 

"Beyefendi böyle talimat verdi" diyerek bunu istismar edenler var. Bizim haberimiz yok. Bunların hepsi fırsatçılıktır. Bunlara imkan vermeyeceğiz. AK Parti milletin hizmetkarı olduğunu bir kez daha ispat edecektir. Attığınız her adımdan bu şekilde hareket etmenizi rica ediyorum.

Üye sayımıza baktığımız zaman 10 milyon 500 bine varan bir üye sayısına sahibiz. Bu partimize olan sevdanın ne denli yüksek olduğunu gösteriyor. Bunu ilmek ilmek işlememiz lazım. Üyelik şuurunu çok farklı bir yere çıkarmamız lazım.

 Medeniyetimizin kökleri insanlığın ve coğrafyamızın tüm birikimini kucaklayacak kadar derinlere iner. Pusulası olmayan bir gemi, nasıl kaybolup giderse medeniyet davası olmayan bir ülkede yok olmaya mahkumdur. 

Ne kadar güçlü eserse essin kendimizi bu yıkıcı rüzgarın akışına bırakmayacağız. Çünkü Rabbimiz bize, "İnanıyorsanız muhakkak üstünsünüzdür" diyor. Aşılamaz sanılan nice korku deryalarını bu anlayışla geçtik. Fitne odakları bizi yıldırmasın, kardeşlik bağlarımızla bunları aşarak yolumuza devam edeceğiz.

Bizim medeniyetimiz, bu ülkenin her bir vatandaşını kucaklayacak güce sahiptir. Medeniyet davamızın 2 büyük taşıyıcısını, eğitim ve kültürü konusu ihmal ettik. O yüzden hemen harekete geçmeliyiz. Davamızın zafere ulaşacağı konusunda hiçbir şüphemiz bulunmuyor. 

'YÜZDE 40' KONUSUNA SON NOKTAYI KOYUYORUM'

Partimize yönelik saldırılar, davamızın tehdit olarak görülmesindendir. Bu kadro tek yürek oldukça hiçbir güç bizi hedeflerimize yürümekten alıkoyamaz. 2002 yılı Kasım ayından bu yana ülkemizi ileriye götürmenin çabası içindeyiz. Her alanda tarihi reformları hayata geçirdik. Şehir ziyaretlerinde tüm bu reformları teker teker anlamaya özen gösteriyorum. Bunların yanında siyasi tarihimizin en büyük reformunu yaparak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçtik. Bu vesileyle son günlerde yaşanan anlamsız tartışmaya noktayı koymak istiyorum. Seçilme yeterliliğinin yüzde 50'den yüzde 40'a çekilmesi gibi bir çabamız yok. Yüzde 50 sınırının koyulması gayet bilinçli ve değişmez bir gerçektir. Bu konu da bir daha açılmamak üzere burada kapanmıştır. Buradan CHP bir şeyler devşirmeye çalışmasın. Onlara buradan bir şey düşmez.

Bazı uyuşmazlıkların daha mahkemeye gitmeden sulh yoluyla çözülmesi bekleniyor. Yürekleri dağlayan çocukların anneye ya da babasına icra yoluyla verilmesine 2. pakette sona eriyor.

2. paketin en önemli konularından biri ise denetimli serbestlik konusudur ve yeniden düzenlenecektir. 2. Yargı Paketi'ni tüm siyasi partilere sunacağız. Bu paketin de uzlaşmayla Meclis'ten geçeceğine inanıyoruz. 

BM Genel Kurulu'nda yaptığımız konuşmanın kitapçığını sizlere dağıttık. Ülkemizin dış politikalarını eleştirenler cahilliklerinden eleştiriyordur.'

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.