Erdoğan’dan flaş açıklamalar: Bahçeli çok kibar adam

Erdoğan’dan flaş açıklamalar: Bahçeli çok kibar adam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile arasında geçen diyaloğu ilk kez anlattı.

Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın, yerel seçimlere yönelik izlenecek strateji konusunda partilileri uyardı ve Bahçeli ile arasında geçen Osmaniye diyaloğu ilk kez açıkladı.

Tüm parti ve teşkilatların ortak bir dil kullanması gerektiğini söyleyen Erdoğan, bunun için söylem birliğine dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

‘Cumhur İttifakı ile ilgili dikkatli konuşun’ diye uyarıda bulunan Başkan Erdoğan, “Biz olaya yukarıdan bakıyoruz. Yukarıdan bakarak gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz. Yerelden, tek taraflı bakarak, kimse değerlendirme yapmasın. Seçim iş birliği konusunda genel başkanlar bir karar verdi. Herkesin uyması gerekir” dedi.

‘Birbirimiz ile uğraşacağımıza muhalefete odaklanmalıyız’ diyen Erdoğan, “Samsun’da bir olay oldu. Biz de gerekeni yaptık. Bundan sonra da buna benzer şeyler olursa aynı şekilde gerekeni yapmaya devam ederiz. Genel başkanlar bir karar vermişse buna herkes uymalı. Sadece belediye seçimi için bir iş birliği değil bu. Beka meselesi” açıklamasında bulundu.

DEVLET BAHÇELİ İLE 'OSMANİYE' DİYALOĞU

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile iş birliği yapılacak iller konusunda varılan anlaşmanın önemine değinen Erdoğan, Osmaniye konusunda aralarında geçen diyaloğu “Sayın Bahçeli çok kibar adam. Osmaniye’den jest olarak aday çıkarmayacağımızı söylediğimde, ‘Efendim sizin il başkanınız buna soğuk bakıyormuş. İsterseniz aday çıkarabilirsiniz’ dedi. Ben de ‘olmaz öyle şey, Osmaniye’de aday çıkarmayacağız. Bizim size jestimiz olsun’ dedim” şeklinde aktardı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.