Erdoğan'dan flaş Boğaziçi açıklaması! Olayların öğrencilerle ilgisi yok

Erdoğan'dan flaş Boğaziçi açıklaması! Olayların öğrencilerle ilgisi yok

Cuma namazı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protesto gösterileri ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.


Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları; 

 

'Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olayları, oradaki öğrencilerimizin bir olayı olarak tanımlamak ve bunu bu şekilde kabul etmek mümkün değil. Bu işin başını maalesef hem siyasetin bir boyutu çekiyor, dün akşam HDP'nin Kadıköy'de yapmış olduğu çağrı ve gösteriler bunun göstergesidir. Aynı şekilde ana muhalefetin başı da var. 

Bunlar içerisinde akademisyenler de var. Bu ülke bir hukuk devletidir. YÖK'ün bir yetki alanı var ve tabii cumhurbaşkanının buradaki yetkileri var. 

Bundan önce de Boğaziçi'ne iki rektör atadım. Önüme gelen dokuz adaydan biri olan Melih Bey'in atamasını ben yaptım. Yürekleri yetse cumhurbaşkanı da istifa diyecekler. 

 

 

ABD VE AVRUPA'YA TEPKİ

 

ABD olayları kınıyor, seçim öncesi olaylardan utanmadılar mı? Zenci vatandaşlarınızı polisleriniz yere yatırıp öldürdüler. Bunun hesabını nasıl verecekler. Yahu Macron sen önce Sarı Yeleklileri çöz. Muhalefet huzurumuzu kaçırmanın peşimde.

Bu işi Gezi olaylarıyla aynı yere getiremeyecekler. Boğaziçi geri gidiyor, tekrar ayağa kaldırma derdindeyiz. Oradaki yavruları teröre peşkeş çektirmeyiz.

 

HDP'NİN CHP ZİYARETİ

 

Bu gidiş gelişlerin kararını 2023'te millet verir.

 

LİBYA'DAKİ TÜRK ASKERİ

 

Türkiye' Libya'dan asker çeksin diyor. Macron bu işi öğrenemedi. Türkiye orada keyfinden bulunmuyor. Kendilerinin işgal ettikleri Mali'den gelenler var. Türkiye bir yere barış için gider. Libya davet etmiştir ve bu davet üzerine biz orada bulunuyor.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.