Erdoğan'dan flaş EYT açıklaması: Seçim kaybetsek de ben bu işte yokum

Erdoğan'dan flaş EYT açıklaması: Seçim kaybetsek de ben bu işte yokum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT'lileri üzecek bir açıklama yaptı. Erdoğan, konuyla ilgili 'Bu hesap yanlış hesaptır, seçim kaybetsek de ben bu işte yokum' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki törende konuştu.

Burada yaptığı konuşmasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, EYT'lilere ilişkin kötü bir haber de verdi.

 

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından bazı satır başları;

 

'- 17 yılda emekli maaşlarını 4 kata varan oranlarda artırdık. Prim ödemesine ve yılına bakmaksızın hiçbir emekli maaşının bin liranın altında kalmamasını sağladık.

- Artık vatandaşlarımız istedikleri hastaneden sağlık hizmeti alabilmekte, istedikleri eczaneden ilaçlarını temin edebilmektedir.

- Ülkemizde genel sağlık sigortası şemsiyesi dışında kimseyi bırakmayacak bir sistem kurduk. Bu sistemde herkese birinci sınıf sağlık hizmeti sunuyoruz.

- Kayıt dışı istihdamı yüzde 52'den yüzde 36 seviyesine indirdik. Aktif sigortalı sayısını 12 milyondan 21 milyon 410 bine çıkardık. Bay Kemal IMF kapısını CHP zihniyeti açtı, biz değil.

- Daha önce yüzde 8,4 seviyesine kadar düşürdüğümüz işsizlik oranı, geçtiğimiz yılın ağustos ayında maruz kaldığımız kur, enflasyon, faiz saldırısının ardından yüzde 14'e kadar çıktı. Bu oranın özellikle eylül verisinin de belli olmasıyla birlikte yeniden düşmeye başlamasını bekliyoruz.

- Görünen o ki, bu yıl turist sayısı 50 milyonu aşacak. Türkiye artık önemli bir destinasyon oldu dünyada. Faiz, yüzde 40'a doğru gitmişti. Yeni Merkez Bankası Başkanımızla beraber şu anda faiz oranı yüzde 13,5'a kadar indi, daha da inecek. Enflasyon da inşallah tek haneli rakama inecek 2020'de.

- Verilen hizmetlerin hem yelpazesi genişlediği hem kalitesi yükseldiği halde sosyal güvenlik kurumumuzun gelirlerinin giderlerini karşılama oranı yüzde 71,5'ten yüzde 89,4'e çıktı.'

 

'SEÇİM KAYBETSEK DE BEN BU İŞTE YOKUM'

 

'Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar maalesef bunun bedelini ödeyecekler ve ödediler.

Tutturmuşlar EYT, İskandinav ülkeleri bu sistemle battı. Milletimizin zararına olan bir şeye yok. Seçim kaybetsek de ben bu işte yokum.' 

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum