Erdoğan'dan flaş ittifak açıklaması! Bazıları rahat durmuyor

Erdoğan'dan flaş ittifak açıklaması! Bazıları rahat durmuyor

G-20 temasları ve Güney Amerika gezisi sonrasında Türkiye'ye dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arjantin'deki G20 Liderler Zirvesi'nin ardından gerçekleştirdiği Paraguay ve Venezüella ziyaretlerini tamamlayarak özel uçak 'TC-TRK' ile Ankara'ya geldi.

Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Latin Amerika ve Karayipler bölgesindeki ülkelerle ikili ve çok taraflı ilişkilerimizi geliştirmeye devam edeceğiz.

Venezüella'da çocukların İstiklal Marşımızı okumaları ve Maduro'nun yere düşen Türk bayrağını alması büyük nezakettir. Venezüella halkının Türkiye'ye karşı beslediği sevginin en güzel göstergesi olmuştur.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, 'G-20'de Cemal Kaşıkçı konusu çok gündeme geldi. İşin başından şu ana kadar gelinen noktayı uluslararası medyaya ifade etme fırsatım oldu. Terörle mücadeleyi orada paylaşma imkanımız oldu" dedi.

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ittifak görüşmelerine ilişkin, şunları söyledi:

"MHP bir ismini belirledi, ben de bir isim belirledim. İki arkadaşımız teknik detayları çalışıyorlar. Teknik çalışma ne durumda bunu dinleyeceğiz. Bu süreçte Sayın Bahçeli ile bir araya gelmemiz vazgeçilmezdir, muhakkak bir araya gelmemiz gerekir. Bazıları rahat durmaz. Onlara bu fırsatı vermemek için Cumhur İttifakı'nı çok sağlam, diri tutmamız gerekiyor. İnşallah 31 Mart'a da böyle gideceğiz."

Erdoğan, "İstanbul benim aşkım olan bir il, yapacağımız çalışmayı çok önemsiyoruz. İstanbul'la ilgili biraz sabırlı olacağız. Nihai kararımızı, önce tabanı şöyle yoluna koyduktan sonra vereceğiz" ifadesini kullandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.