Erdoğan'dan flaş Münbiç açıklaması; Ya yapın ya bırakın

Erdoğan'dan flaş Münbiç açıklaması; Ya yapın ya bırakın

Cumhurbaşkanı Erdoğan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili yeni gelişmeleri yorumladı; "Münbiç'e rejimin girmesi benim için çok çok olumsuz değil." dedi.

Erdoğan, "Sonunda bunların kendi topraklarıdır. Ama burada terör örgütlerinin kalmaması benim için önemli. Yani bizim onlara söylediğimiz “Burada YPG/PYD kalacak mı kalmayacak mı?” Sayın Putin'e de ben bunu söyledim. Eğer terör örgütlerinden Münbiç'i temizliyorsanız, buyrun buranın bütün lojistiğini siz sağlayın veya rejim sağlasın. Ama yok bunu böyle yapmayacaksınız, oradaki aşiretler bize 'gelin bizi kurtarın' diyor. Çünkü Münbiç'in tamamına yakını yüzde 85-90’ı Arapların. Kürtlerin değil." ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'daki temaslarının ardından yurda dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Türk Konseyinin 10’ncu kuruluşunun en önemli zenginliği Özbekistan’ın tabi üyeliğe geçmesiydi. Şu anda üye sayısı beş oldu. Onun için ben de “iki devlet bir millet” ifadesine yenisini ilave ettim. Şimdi “beş devlet bir millet” olduk. Eğer Türkmenistan da buna katılırsa o zaman “altı devlet bir millet” olacağız. Şimdi tam “yahşi” oldu.

 

Bu arada Macaristan da gözlemci üye oldu. Macaristan’ın tabi farklı desteği de oldu. Budapeşte de güzel bir ofis verdiler. Çok ciddi bir mali kaynak da verdiler. Üyelere neredeyse yük yok, sadece eleman verecekler. Onlar maaşlarını da karşılayacaklar. Bu şekilde Türk Konseyi Avrupa’ya girmiş oluyor. Macaristan’da Kıpçakların yeri varmış. 100 bine yakın Kıpçak varmış. “Bizde Atilla çoktur. Neredeyse her mahallede bir Atilla bulursunuz” dedim. Şu anda Budapeşte Türk Konseyi için önemli bir yer konumuna gelecek. Bizim de önümüzdeki ay bir Macaristan ziyaretimiz olacak.

 

Türk dünyasının birlik, beraberlik ve istikrarı, huzuru bizim için stratejik önceliğe sahiptir. Aramızdaki dayanışmayı artırmak için de çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Türk dünyası bizim dış politika vizyonumuzun önemli bir parçasıdır. Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ile ilişkilerimizi son 16 yılda her alanda geliştirdik. Gerek genç nüfus, gerek doğal kaynakları, gerek ekonomik potansiyeli ile Türk dünyasının geleceğinin aydınlık olduğuna inanıyorum. Yeter ki akıllı, gerçekten başarılı bir sevk ve idareye sahip olsun.

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.