Erdoğan’dan göç eden Rum azınlığa tuhaf çağrı: Gelin evlerinize yerlerinize sahip çıkın!

Erdoğan’dan göç eden Rum azınlığa tuhaf çağrı: Gelin evlerinize yerlerinize sahip çıkın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, azınlık cemaatleri temsilcilerine verdiği iftarda, İstanbul’dan giden Rumları kast ederek 'Gelin evlerinize, yerlerinize sahip çıkın' şeklinde davette bulunduğu ortaya çıktı.

Ankara Çankaya Köşkü’nde önceki akşam düzenlenen iftara katılan Süryani Kadim Vakfı Başkanı Sait Susin, Milliyet'ten Aslıhan Altay Karataş'ın sorularını yanıtladı.

Yemeğin başında ve sonunda Erdoğan’ın hitapta bulunduğunu belirten Susin, “Cumhurbaşkanımız ülkemizdeki birlik beraberlikten bahsetti, azınlıktaki insanların etnik kökeni, dini, dili açısından hiçbir farkı olmadığını söyledi. Özellikle Rumlara hitaben, yani İstanbul’dan giden Rumları kastederek ‘gelin evlerinize, yerlerinize sahip çıkın’ diye öyle bir davet şeklinde söylemi oldu” diye konuştu.

BİDEN’A ELEŞTİRİ

Erdoğan’ın konuşmasında, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olayları için “soykırım” ifadesini kullanmasına değindiğini anlatan Susin, “Amerikan Başkanı’nın demeci hakkında görüşlerini söyledi. Hiçbir inceleme yapmadan, konuyu tam olarak bilmeden demeç verdiğini, bir anlamı olmadığını, sürekli arşivlerimizin açık olduğunu, isteyenin gelip istediği incelemeyi yapabileceğini hep söylediklerini belirttiler” bilgisini verdi. Susin, “Ermeni cemaatleri temsilcileri konuya ilişkin görüşlerini dile getirdi mi” sorusuna, “Bu söylem Cumhurbaşkanımızın son bölümdeki konuşmasındaydı. O konuda bir yorum yapılmadı” yanıtını verdi.

ÜNİTER YAPI VURGUSU

Erdoğan’ın konuşmasından sonra söz alan temsilcilerin, son 20 yılda azınlıklara, farklı inanç sahiplerine gösterilen ilgi ve yakınlık için başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm hükümet üyelerine teşekkür ettiklerini kaydeden Susin, “Hem konuşmacılar hem bizler bu topraklarda doğup büyüdüğümüzü, bu toprakların birlik beraberliği ve üniter yapısının bizler için de çok önemli olduğuna vurgu yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız da aynı şeyi söylediler” dedi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum