Erdoğan'dan İmamoğlu'na sert sözler 'Mesele adam olup olmadığın'

Erdoğan'dan İmamoğlu'na sert sözler 'Mesele adam olup olmadığın'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Tuzla ve Pendik'te düzenlenen mitinglerde vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Tuzla ve Pendik'te düzenlenen mitinglerde vatandaşlara hitap etti. Mitingte Cumhur İttifakı adına MHP Maltepe Belediye Başkan adayı Ahmet Baykan'da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Pendik'teki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Maltepe, Fatih Sultan Mehmet'in son nefesini verdiği yerdir. Sıradan bir yer değil. Fatih, sefere çıktığında Hünkarçayır mevkiinde hastalanır, vefat eder. Maltepe artık, Maltepe'mizi sömürenlere inşallah bu seçimde kurtulacak. İstanbul'un en eski belediyelerinden olan Maltepe bir dönem Kartal'a bağlansa da yeniden eski haline dönmüştür.

CHP çarpık kentleşme demek, tersine çeviren hep biz olduk. Cumhur İttifakı'nın hagi amaçla huzurunuza geldiğini biliyorsunuz. Bizi MHP ile bir araya getiren 15 Temmuz darbe girişimi oldu. 15 Temmuz gecesi bay Kemal FETÖ'cülerin tanklarının arasından Bakırköy'e gitti. Biz havalimanına indiğimizde milletimizle bir olduk. 16 saatte darbeyi geri çevirdik.

"BAYAN MERAL SEN İSTİKAMETİNİ KAYBETTİN"

Bu süreçte öyle ittifaklar kuruldu, öyle kirli pazarlıklar yapıldı ki pazar günü sandıktan çıkacak sonuç çok farklı bir anlam taşıyacak. Bayan Meral 'Mehmetçikler içeride' diyor. Eğer senin Mehmetçiklerin onlarsa yanmışız biz. Mehmetçikler içeride diyor. O Mehmetçik dediklerin gerçek Mehmetçiklere tanklarla yürüyenlerdir. Ankara'da bomba yağdırdılar onlar mı senin Mehmetçik'in. Sen istikametini kaybettin. Hani sen yerliydin, milliydin ya. Sen kalkıp Tayyip Erdoğan'a halkına terörist diyor diyecek kadar istikametini kaybettin. Tencere-kapak meselesi. Bay Kemal'le dolaşa dolaşa o da istikametini kaybetti. 

'BU İŞ ÖYLE KOLAY DEĞİL'

'Sen Trabzonluyum diyerek benim Trabzonlu hemşehrilerimi mi aldatacaksın? Burada mesele hangi şehirden olup olmadığın değil adam olup olmadığın önemli. Bizim adayımız Başbakanlık da yaptı ardından TBMM Başkanlığı'na getirdik. İstanbul'a sıradan birisi olmaz dedik. 'Binali Bey gel seni Büyükşehir belediye başkanı yapacağız' dedik. Rastgele kişilerle bu iş yürütülmez. Burası İstanbul... Burada kalite, vasıf dünyayı tanımak önemli. Binali kardeşim dünyayı tanıyor. Bay Ekrem sen neresini tanıyorsun? Bu iş öyle kolay değil. Sadece yarınımız var.

erdogan-maltepe-miting2.jpg

Mitingte Cumhur İttifakı adına MHP Maltepe Belediye Başkan adayı Ahmet Baykan'da hazır bulundu

"MALTEPE'DE MHP'Lİ AHMET BAYKAN KARDEŞİMİZLE YOLA DEVAM EDİYORUZ"

Maltepe'de Cumhur İttifakı kapsamında MHP'li Ahmet Baykan kardeşimizle yola devam ediyoruz. AK Parti tabanına sesleniyorum taviz vermemek lazım. Kırgınlık, dargınlık yapıp aranızda oy kaybı olmaması lazım. Cumhur İttifakı'nın karşısında kim var? Görünüşte CHP var. Adı İYİ ama kendi karışık bir parti var. Bir de sürekli saklamaya çalıştıkları bir ortakları daha var Kandil'in emrinden çıkmayan adaylarının bile oradan belirlendiği CHP'ye olan desteğini her seviyede ilan etti.

'BİNALİ BEY'İN TEK BORCU İSTANBUL'ADIR'

İnşallah pazar günü sandıklara hakim olacağız, gitmeyen olursa onları tutup sandıklara getireceğiz. Binali Bey'in tek borcu İstanbul'adır. Hiç kimse Binali Bey'e gelip de Kandil'dekiler gibi diyet ödetmeye kalkamaz. Bizim sorumluluğumuz Allah'a ve millete. Pendik'te de sizlere hizmet siyaseti taahhüt ediyoruz.

Erdoğan Tuzla'daki mitingde şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tuzla'da düzenlenen mitinge katıldı. Erdoğan'a AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım eşlik etti.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Tayyip kardeşinizi iyi tanıyorsunuz. 25 yıldır gerek büyükşehir belediye başkanlığımda gerek başbakanlığımda gerek cumhurbaşkanlığımda biz hep sizlerle beraber olduk. Hizmetlerimizde yanınızda olduk. İçinizden biri olarak şu anda da sizlere hitap ediyorum. Biz uzaydan gelmedik. Gökten zembille de inmedik. Tam aksine içinizden biri olarak çıktık. Sizinle beraber durmadık, yürüdük. Türkiye'yi büyütmeyi, güçlendirmeyi kararlılıkla sürdüreceğiz. İstanbul'un güzelliğine güzellik katmaya sorunlarını, sıkıntılarını son 25 yılda olduğu gibi çözmeye devam edeceğiz." dedi.

"AYRIM ONLARIN İŞİ"

Erdoğan, "Biz sadece şahsımıza oy verenlerin değil, 82 milyonun cumhurbaşkanıyız. Bizde ayrım yok. Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Bu ayrım onların işi. Biz evine helal rızk götürmek için ter döken emekçimizin, her sabah dükkanını 'Bismillah' diyerek açan esnafımızın, Türkiye'nin gelişmesi için üreten istihdam sağlayan girişimcilerimizin cumhurbaşkanıyız." diye konuştu.

Erdoğan kentsel dönüşümün önemine değinerek, "Bugün Ankara'da metruk bir binada çıkan yangında 5 kardeşimiz maalesef yanarak öldü. 11 kardeşimiz ağır yaralı, tedavide. Maalesef metruk denilebilecek noktada. Çünkü orada bir dönüşüm yapılıyor. Gelip orası boş bina diye yerleşen bu vatandaşlarımız böyle bir durumla karşı karşıya kaldı. Onun için bizim el ele vermemiz lazım. Kartal'da yaşadıklarımızı biliyorsunuz. Onun için dönüşüm, değişim bizim için çok önemli. Benim insanım modern bir yaşam tarzına ulaşsın, yağın, deprem gibi tehditlerden uzak olsun. Bunun için biz hizmetkarınız olarak bunları yapalım. İnşa edelim. Sizler de huzur içinde burada yatın." dedi.

'O TÜR KİŞİLERİ MECLİSE TAŞIMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL'

Erdoğan, "Onlar paraları götürdüler. Ben 2 buçuk milyar dolar borçla İstanbul belediyesini devraldım. Hem yatırımlar yaptım hem de 1 milyar 250 milyon dolara düşürdüm borcu. Böyle devrettim. O günden bugüne sizler İstanbul'u bir daha bunlara teslim etmediniz. İnanıyorum ki Pazar günü bunlara teslim etmeyeceksiniz. Burada ister CHP'ye gönül versin ister HDP'ye gönül versin ister sözde İYİ Parti'ye gönül versin ister Saadet'e gönül versin. Gelin hepsini bu eserleri ortaya koyarak buraya davet edelim.

Çünkü bizim bu noktada kırgın, dargın bunlara değil biz doğruyu anlatalım. Biz ikna ile değil biz tebliğle görevliyiz. Kalpleri döndürecek olan Allah'tır. Mesele o. Niye bu kadar yoruluyoruz? 57 ile gittim. Bunun yanında 30 ilçeye de gittim. Bu süre içinde Rabbimiz ancak çalışana çalıştığının karşılığını veriyor. Diğerlerinin böyle bir derdi yok. Onlar Ankara'da bol bol kulis yaptılar. Hangi PKK'lıyı hangi HDP'liyi nereye alacağız? Onun gayreti içindeydiler. Bizim kalkıp ta o tür kişileri aramıza katmamız, onları meclise taşımamız mümkün değil." diye konuştu.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.