Erdoğan'dan kadınlar ile ilgili şok açıklama

Erdoğan'dan kadınlar ile ilgili şok açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, külliyede İslam dünyasına, kadınlara, ılımlı İslama ve Siyasal İslam’a ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı.

Siyasal İslam’ın kadın konusunda ve Ilımlı İslam konusundaki söylemleri şaşırtıcı ve olumlu bir şekilde değişiklik gösteriyor.

FETÖ’nün ılımlı İslam diye dayattığı Dinler arası diyalog projesini içeren görüşleri devletin en yetkili ismi tarafından artık itibar görmüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün ki konuşmasında vurguladığı gerek ılımlı İslam gerekse kadın hakları konusunda ki söylemleri, Atatürk’ün öngördüğü çağdaş medeniyet seviyesi fikriyle örtüşmesi de bugünün anlam ve önemine büyük katkı sağladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genç Kadınlar Liderlik ve Girişimcilik Programı Sertifika Töreni'nde konuştu.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar;

‘Müslüman kardeşlerimiz ölüyor’

Myanmar'ı, Arakan'ı yaşıyoruz. Acaba İslam dünyasının bütün ortakları burada aynı hissiyatı duyuyor mu? Duymuyor. Birleşmiş Milletler'de, bu yıl Genel Kurul'da bu işi gündeme getirdik. Genel Kurul'daki bu gündemde devlet başkanı olarak ne yazık ki iki devlet başkanı vardık, bir ben bir de İran. Başbakan olarak sadece Bangladeş Şeyh Hasina, bir de Endonezya'dan Cumhurbaşkanı Yardımcısı, bir de Pakistan Başbakanı vardı. Bu kadar basit mi bu iş? Bu kadar parmak ucuyla tutulacak bir durum mu?… Ama ne yazık ki böyle. Yani yüz binler ölüyor, Müslüman kardeşlerin ölüyor, umurunda değil.

‘Mesele İslam’ı zaafa düşürmek’

Son zamanlarda ılımlı İslam'ı köpürttüler. Ilımı İslam'ın patenti batıya ait. Belki de o ifadeyi kullanan şahıs, bu aittir diye düşünüyor olabilir. Ne oldu da bu üflendi? Mesele İslam'ı zaafa düşürmek. Bizim dinimizin ılımı, ılımsız bir yanı yok. Sen daha, 'ılımlı İslam' diyorsun, bir bayana araba kullanma müsaadesi vermiyorsun. Nasıl ılımlı İslam bu. İslam'da buna mani bir hüküm var mı? Yok. Demek ki herhalde bundan sonra yapacaklar. Şu ana kadar yok. Böyle bir anlayış olamaz.

‘İslam insanı özgürleştirmektedir’

İslam, Allah’tan başka hiçbir gücün kulluğuna izin vermeyerek, insanı özgürleştiren ve zincirlerinden kurtaran bir dindir. Kadın eli değmeyen iş, eksiktir, yarımdır. Kadınlarımızın önündeki engelleri kaldırmak için büyük adımlar attı. Modern yapıyı İslam düşmanlığı olarak algılayan, sözde elitist özde lümpen bir gruba rağmen kadınlara haklarımızı teslim etme mücadelesi verdik.

‘Müslüman kadın yeri geldiğinde atılgan bir savaşçıdır’

Müslüman kadın iyi bir anne olduğu kadar, yeri geldiğinde çığır açan bir ilim insanı, siyasetçi, öğretmen, hatta yeri geldiğinde atılgan bir savaşçıdır. Bugün Türkiye’de hiç kimse inançlarından, hayat tarzlarından ve düşüncelerinden dolayı ötekileştirilmiyor. Başı açık veya örtülü her kadınımız istedikleri her alanda özgürce çalışabiliyor.

‘Müslüman kadınların hayata katılımları engelleniyor’

Batı'daki karamsar tablonun en büyük mağduru Müslüman kadınlar. Başörtüsü yasakları Avrupa ülkelerinde giderek yaygınlaşıyor. Bir dönem ülkemizde olduğu gibi kamusal alan, özel alan kurnazlığı ile Müslüman kadınların hayata katılımları engellenmeye çalışılıyor. Müslüman kadınları evlerine hapsedecek bir anlayış virüs gibi yayılıyor. Bugün çoğu Avrupa ülkesinde bilhassa başörtülü kadınların istihdama katılabilmesi, hatta bazı yerlerde eğitim imkanları önemli ölçüde sınırlanmış durumdadır. Hemen her fırsatta bize demokrasi ve insan hakları dersleri verenler kendi ülkelerinde en temel insan haklarının çiğnenmesine ne yazık ki alkış tutmaktadır. Türkiye, bu adaletsizliğe ve çifte standarda dikkat çeken az sayıdaki ülkeden biri.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.