Erdoğan'dan Karabağ ile ilgili flaş açıklama: 'Birlikte çözelim'

Erdoğan'dan Karabağ ile ilgili flaş açıklama: 'Birlikte çözelim'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında Karabağ ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yoğun gündem başlıklarının olduğu haftada partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan İskenderun'da etkisiz hale getirilen canlı bomba teröristlere ilişkin "Onlar hain bir planın önceden belirlenen grubunun son üyeleriydi" dedi.

Erdoğan, Fransız dergisi Charlıe Hebdo'da çıkan skandal karikatür ile ilgili de, "Ben karikatüre bakmadım. Ben neyim ki, sevgililer sevgilisi efendimize hakaret eden bir dergiye söyleyecek bir sözüm yok benim." şeklinde konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Erdoğan, "Dün bay Kemal eşimle ilgili bazı laflar etti.  Sende zerre kadar yürek varsa benle ilgili konuş. Sen ne biçim siyasetçisin. Sana siyasetçi demek için sokaktan binlerce şahit getirmek lazım. Siyasetçiysen benimle ilgili, siyasetçi arkadaşlarımla ilgili konuş. Yakılacak çantalar arıyorsan sende çanta çok, senin yanında Beyaz Türkler var." dedi.

Kılıçdaroğlu'na airbus cevabı da veren Erdoğan, "Airbus’ları satmamı istiyorsun. Onunla bunun arasında ne alaka bar? Bir kere bu stratejik bir ürün, İkincisi o sadece Fransızların değil, sen bu kadar zavallısın işte" dedi.

 

'GELİN BİRLİKTE ÇÖZELİM'

 

Erdoğan Karabağ ile ilgili de şunları söyledi:

 

'30 yıl geçti. Ermenistan Azeri Türklerimizin topraklarını işgal etti. Azeri Türki kardeşlerimizin o topraklardan kovulmasının üzerinden 30 yıl geçti ama Minsk üçlüsü o sorunu çözmedi, adeta ipe un serdiler. Ne oldu? Tabi ki Azerbaycan da Azeri Türkü kardeşlerimin haklarını korumak zorundaydı. Şimdi süreç devam ediyor.

En son sayın Putin ile görüşerek süreci ele aldık. Dedik ki artık gelin Kafkaslardaki bu işi çözelim. Sen Paşinyan ile görüş, ben İlham kardeşimle görüşeyim bu işi artık tatlıya bağlayalım. Bir şeye karar vermemiz lazım: Bu meseleyi çözecek miyiz, çözemeyecek miyiz?

Biz samimiyiz, ben sizin samimi olduğunuzu da biliyorum gelin adım atalım dedim Kırmızı çizgilerimizi de söyledik. Tabi kırmızı çizgilerimiz aşılırsa babamızın oğlunu bile tanımayız. Bize Orta Doğu’dan yabancı savaşçı götürdüğümüzü söylüyorlar. Ben de sayın başkana dedim ki Ermenistan’da 2000 tana PKK’lı, YPG’li teröristler gitti, orada maaşlı savaşıyorlar dedim. Sayın başkan da bundan haberim yok dedi.'

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.