Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Tank Palet cevabı ‘Satılan bir şey varsa o da sensin’

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Tank Palet cevabı ‘Satılan bir şey varsa o da sensin’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’un “Tank Palet fabrikasının satılması iddialarına karşı sert cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Sakarya'da düzenlenen mitinginde CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na Tank Palet fabrikasının satılması iddiasına karşı sert bir şekilde cevap verdi.

SATILAN BİR ŞEY VARSA O DA SENDİN

Tank Palet fabrikasının satıldığını iddia eden Kılıçdaroğlu'na cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok garip bir insan, savunma sanayii için burada bulunan tesisi yenilemek şarttı. 50 milyon dolar gerekiyordu. Ana bakım fabrikasının işletmesini üretimi hızlandırmak üzere ortaklık sağladık. 25 yılığına BMC'ye devrettik. Bay Kemal 'Sakarya Arifiye'deki tesisi sattılar' diyor. Yahu satılan bir şey varsa o da sensin Niye yalan söylüyorsun" ifadelerini kullandı.  

ERDOĞAN’DAN YENİ İDAM ÇIKIŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz bir yanlış yaptık, idamı kaldırdık. Bana göre yanlış yaptık.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak Ereğli ilçesinde düzenlenen mitinginde idam konusu hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Eğer bizim parlamentomuz bununla ilgili böyle bir karar verirse, ben bunu onaylarım.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan idam ile ilgili şu açıklamaları yaptı;

BİZ BİR YANLIŞ YAPTIK İDAMI KALDIRDIK

"Biz bir yanlış yaptık, idamı kaldırdık. Bana göre yanlış yaptık. Niye mi? 15 Temmuz gecesi 251 vatandaşımızı, askerimi, polisimi şehit edenleri, ağırlaştırılmış da olsa müebbet de olsa cezaevinde onları beslemek bile bana ağır geliyor. Hep söyledim, yine söylüyorum. Eğer bizim parlamentomuz bununla ilgili böyle bir karar verirse, ben bunu onaylarım.”

Yeni Zelanda’da bir teröristin Cuma namazına gelen 50 Müslümanı katletmesine de değinen Erdoğan, “Yeni Zelanda parlamentosu eğer kalkıp da bu adamla ilgili vermiyorsa, ben de Yeni Zelanda yönetimiyle bunu sürekli olarak tartışırım. Bu iş bu kadar ucuz değil, gereğinin yapılması gerekir. Teröristin silahındaki her ifade, ülkemizden bunca uzakta bile üzerimizde yapılan hesapların itirafı gibidir.” İfadesini kullandı.

BUNLAR HALEN KAN KİN KUSUYOR

Her yıl Çanakkale’de ölen vatandaşları için Yeni Zelanda’dan ziyarete gelenlere değinen Erdoğan, “Çanakkale'de 16 bin 500 kilometreden çıktınız geldiniz. Sizin Çanakkale'de ne işiniz vardı? Avusturalya, çıktınız geldiniz. Sizin Çanakkale'de ne işiniz vardı? Ama Çanakkale'de bunlar, o 'On Beşliler, Seyit Onbaşılar' Çanakkale'yi bunlara zindan ettiler. Şimdi her yıl ziyarete gelirler. Ama biz Gazi'nin ifade ettiği gibi, 'Hiç endişe etmeyin, evlatlarınız bizim evlatlarımızla koyun koyunadır' diyerek onları teselli etmişizdir. Ama bunlar bu teselliden anlamıyor ki... Bunca yıldan sonra hala bunlar kan, kin kusuyorlar. Buraya niye geldiniz, ne işiniz vardı sizin burada? Bizim sizinle bir alıp veremediğiniz yoktu ki, niye buralara geldiniz? Tek sebep biz Müslümanız onlar da Hristiyan... Sınırlarımızın dibinde terör koridoru oluşturmaya çalışanların amacı da aynı. Güney Asya'da ve Afrika'da çeşitli isimlerdeki terör örgütleriyle Müslüman kanı dökenlerin, masum insanlara zulmedenleri sahaya sürenlerin de hedefi aynı." dedi.

SAMİMİ OLMADIKLARI İÇİN BEDEL ÖDÜYORLAR

Fransa'da, İngiltere'de, Hollanda'da terörün durmadığını belirten Erdoğan, "Samimi olun samimi, ama samimi olmuyorlar. Samimi olmadıkları için de bedel ödüyorlar. Daha çok bedel öderler. Biz diyoruz ki 'Gelin teröre karşı beraber mücadele verelim.' DEAŞ bahanesiyle bölgemizi kana ve ateşe bulayanların da gayesi aynı. Biz bin yıldır nice saldırılara göğüs gererek, bu toprakları vatan yaptık. Ama şurada bir İsrail, şu Filistin de döktüğü kanın, hesabını hiç yaptılar mı? Nereden nereye, işgal ede ede artık Filistinlileri ufacık bir yere sıkıştırdılar, kendileri ise tamamını neredeyse işgal ettiler." ifadelerini kullandı.

HİÇBİR OYUN BİZİ VATANIMIZDAN VAZGEÇİREMEZ

"Bundan sonra hiçbir oyun, hiçbir senaryo bizi vatanımızdan vazgeçiremez" diyen Erdoğan, alandakilere "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" ifadesini tekrarlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasını şöyle tamamladı;

"Kimse ezanımıza da bayrağımıza da el uzatamaz. Bunu bilsinler ve gereğini de anında yaparız. Bunu Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te Kandil'de yaptık mı? Bay Kemal ne dersen de bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. O senin YPG'lerin, PYD'lerin vesaire bize terör koridoru oluşturamaz. Onun için de Afrin'de, Cerablus'ta gereken dersi aldılar. Hep beraber inşallah el ele vereceğiz, 31 Mart'ta da bunlara gereken dersi vereceğiz."

SİYASETCAFE.COM 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum