Erdoğan'dan kritik atama! Ruhsar Pekcan'ın yardımcısı da görevden alındı

Erdoğan'dan kritik atama! Ruhsar Pekcan'ın yardımcısı da görevden alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın yardımcısı Gonca Işık Yılmaz Batur görevden alınarak yerine Mustafa Tuzcu atandı.

Geçtiğimiz ay Kabine revizyonu sonrası görevinden alınan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın ardından yardımcısı da görevden alındı.

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atamalarına ilişkin karara göre; Bakan Yardımcısı Gonca Işık Yılmaz Batur yerine Mustafa Tuzcu getirildi.

 

MUSTAFA TUZCU KİMDİR?

 

1979 yılında Kocaeli'nin Gebze ilçesinde dünyaya gelen Mustafa Tuzcu, 2001 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Tuzcu, daha sonra Boğaziçi Üniversitesi ile Fletcher Hukuk ve Diplomasi Okulu'nda yüksek lisans, Orta Doğu Teknik Ünivesitesi'nde (ODTÜ) doktora eğitimi aldı. Uluslararası Anlaşmalar Genel Müdür Yardımcılığı, OECD İstanbul Rekabetçilik Merkezi Müzakereleri Başmüzakereciliği, G20 Dönem Başkanlığı Ticaret ve Yatırım Çalışma Grubu Başkanlığı, Dünya Ticaret Örgütü Nezdinde Ticaret Başmüşavirliği, Dünya Ticaret Örgütü Korunma Önlemleri Komitesi Başkanlığı görevlerinde bulunan Tuzcu, evli ve 3 çocuk babası.

 

DEZENFEKTAN SKANDALI SONRASI GÖREVDEN ALINMIŞTI

 

Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan'a ait ‘Nanoksia' adlı şirketin, bakanlığa sattığı dezenfektan fiyatının piyasanın üzerinde olduğu iddia edilmişti.

Nanoksia tarafından Ticaret Bakanlığı'na 175 TL'ye verilen beş litrelik dezenfektanın aracı kuruluşa 100 TL'ye satıldığı, aracı kuruluşun da piyasada 150 TL'ye satışa sunduğu ifade ediliyor. Aynı dezenfektanın muadillerinin ise daha ucuz olduğu biliniyor. Sözcü’den İsmail Saymaz’ın iddiasına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla söz konusu dezenfektan alışverişinin medyaya yansımasının hemen ardından görevden alınan Pekcan’ın şirketine söz konusu satış için 1.5 milyon TL ile 9 milyon TL ödendiği ileri ortaya çıkmıştı.  

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.