Erdoğan'dan Latif Şimşek'e geçmiş olsun telefonu

Erdoğan'dan Latif Şimşek'e geçmiş olsun telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokrat Partili milletvekili Cemal Enginyurt’un önce sözlü ardından da korumasının fiziki saldırısına uğrayan Gazeteci Latif Şimşek’i arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Gazeteci Latif Şimşek, TV 100’deki tartışma programı sırasında Demokrat Partili milletvekili Cemal Enginyurt’un önce sözlü ardından da korumasının fiziki saldırısına uğramıştı.

Geçtiğimiz haftaya damgasını vuran bu iğrenç saldırı gündemi değiştirdi ama Latif Şimşek kelimenin tam anlamıyla yalnız bırakıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün bizzat Şimşek’i arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

İletişim Başkanı Altun da telefonla konuşarak üzüntüsünü belirtti ancak gazeteci örgütlerinin en önemlileri ve büyükleri sessiz kalmayı tercih etti. Kurumsal bir kınama mesajı yayınlamamayı tercih ettiler.

Latif Şimşek bu nedenle yıllardır üyesi bulunduğu Parlemento Muhabirleri Derneği’nden istifa etti. Muhalefet kanadı ve 6’lı masanın liderleri bu konuda zaten hiç ses çıkarmadı. Asıl dikkat çeken şey ise iktidar kanadından da güçlü bir tepkinin ortaya konmamasıydı.

Kurumsal olarak ne İletişim Başkanlığı’ndan ne de İçişleri Bakanlığı’ndan kamuoyunun dikkatini çekecek bir açıklama gelmemesi dikkat çekti.

Bu duruma geçmişte başka gazetecilerin uğradığı benzer saldırılar karşısında sessiz kalınmasının da etkili olduğu konuşuluyor.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.