Erdoğan'dan MHP'ye çirkin itham

Erdoğan'dan MHP'ye çirkin itham

Erdoğan Ülkücüleri hedef aldı. MHP'yi DHKP-C ile aynı safta olmakla suçladı.

Başbakan Erdoğan, kente gelmeden önce, Hükümet Meydanı’ndaki miting alanına kadın ve erkekler ayrı noktalarda üst araması yapılıp, arası bariyerle bölünmüş olan ayrı yerlere alındı. Üst araması sırasında bir kadının beline sarılı korsesi çıkartılıp, arama yapılması dikkat çekti.


Geçen hafta kalabalık bir grubun saldırmak istediği HDP binasının bulunduğu sokakta da polis geniş güvenlik önlemi aldı. Başbakan Erdoğan’ın kente gelmesi beklenirken zaman zaman kar yağdı. 

BAŞBAKAN ERDOĞAN, MHP-DHKP-C AYNI SAFTA 
 
Miting alanında toplanan 10 bin kişilik kalabalığa hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ülkücülerin Partisi MHP'yede ağır suçlamalarda bulunarak, MHP ve DHKP-C’nin aynı safta olduğunu belirterek şunları söyledi:

”Birileri milletin iktidarından ciddi şekilde rahatsız oldu. Ne diyorlardı biliyor musunuz?  Aksaraylı çoban nasıl ülkeyi yönetir. Aksaraylı esnaf nasıl Türkiye’yi yönetir. Aksaraylı çiftçi Türkiye’yi nasıl istikamet çizer. Bunlar göbeğini kaşıyan adamlar diyorlardı. Eski Türkiye’de olduğu gibi ülkeyi manşetler yönetsin istiyorlardı. Eski Türkiye’deki olduğu gibi ülkeyi holdingler, elitler yönetsin istiyorlardı. Bunların meselesi biz değil, Ak Parti değil. Bunların meselesi millet, bunların meselesi sizsiniz siz. Hiçbir zaman bir araya gelmemiş ve gelemeyecek olanlar şu anda aynı safta buluştular mı? Allah aşkına MHP ile eli kanlı devlet düşmanı DHKP-C’nin bir araya gelebileceğini söyleseler inanır mıydınız? Artık inanın. Bir araya geldiler. İttifak yaptılar. Aynı safta, aynı hizada buluştular." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.