Erdoğan’dan Netanyahu’ya tepki: “Din adamlarımızı dövenler sizin askeriniz değil mi?”

Erdoğan’dan Netanyahu’ya tepki: “Din adamlarımızı dövenler sizin askeriniz değil mi?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen ‘5’inci Uluslararası İyilik Ödülleri’ töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında, AB ve Netanyahu hakkında sert ifadeler kullandı.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı’nın düzenlediği törende dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan yaptığı açıklamada İsrail Başbakanı Netanyahu’ya da sert tepki gösterdi.

“SİSİ İLE BARIŞTIRMAK İSTEYENLER OLDU”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB’ye, “Ey Batı hani AB ülkelerinde idam yasaktı?” diye seslenerek, Sisi’nin davetini nasıl kabul edebildiklerini söyledi. Erdoğan, AB’ye, ‘samimi olsaydınız böyle bir idam mekanizması çalıştıran ülke davetine gitmezdiniz’ dedi. Erdoğan ayrıca, kendisini Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile barıştırmak isteyenlerin olduğunu ancak kabul etmediğini söyledi.

NETANYAHU’YA TEPKİ!

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayı anımsatan Erdoğan, ‘İsrail’de seçim var diye binlerce çocuk, kadın, yaşlı bunları cezaevinde tutan sen değil misin?’ diye tepki gösterdi. Dünyada bir zalim aranacaksa bunun Netanyahu olduğunu söyleyen Erdoğan, İsrail Başbakanı’na, Mescid-i Aksa’ya postallarıyla giren askerler ve polisleri hatırlattı.

“BU OYUNA GELMEYİZ”

Erdoğan açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Orada, din adamlarımızı dövenler sizin askeriniz, polisiniz değil mi? Bunu neyle izah edeceksin? Bu içerideki birkaç tane gazeteciye benzemez, bunun hiç izahı da olmaz. Ha bizi tahrik etmeye çalışıyorsan biz tahrik olmayacağız. Çünkü biz bu oyunlarla tahrik olmayacak kadar evrensel bir dinin mensuplarıyız. Bu oyuna gelmeyiz"

TERÖRİSTLERE GÖSTERİLEN ŞEFKAT MÜLTECİLERE GÖSTERİLMEDİ

Iraklı, Afgan ve Suriyeli mülteciler konusunda gerekli adımları atmayan AB’nin FETÖ ve YPG’li teröristlerin AB tarafından baş tacı edildiğini vurgulayan Erdoğan, 10 binden fazla Suriyeli çocuğun Avrupa’nın sokaklarında kaybolurken, teröristleri korumak için kapılarına nöbetçi polislerin dikildiğini söyledi.

‘AVRUPA SÖZÜNÜ TUTMADI’

AB’nin Suriyeli sığınmacılar konusunda verdiği sözleri tutmadığını söyleyen Erdoğan, ‘3,5 milyon Suriyeliye sadece kapımızı açmadık, bağrımıza bastık’ dedi. Mülteciler için şu ana kadar 35 milyar doları aşan harcama yapıldığını söyleyen Erdoğan, AB’nin Türkiye’ye 1 milyar 710 milyon dolar ödeme sözünü tutmadığını açıkladı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.