Erdoğan'dan patronlara şok uyarı!

Erdoğan'dan patronlara şok uyarı!

Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 'İç Güvenlik Birimleriyle İftar' programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan iş insanlarına önemli uyarılarda bulundu.

Eski TÜSİAD Başkanı ve  yöneticisi olan Tuncay Özilhan'ın buram buram demokrasi hazımsızlığı kokan konuşmasını üzüntüyle dinlediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Şunu bilin ki Türkiye'yi dışarıdan vuranlar vurmaya çalışıyor ama içeriden vuranlara bunun hesabını sormasını da bilirim" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'İç Güvenlik Birimleriyle İftar' programına katıldı. Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa Erdoğan'ın yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve iç güvenlik birimleri mensupları katıldı.

Erdoğan programda bir konuşma yaptı. Erdoğan sözlerine, "Biz şehitleriyle yaşayan, şühedanın ölmediğine inanan, iman eden bir dinin mensuplarıyız. Biz Macaristan'dan Japonya'ya, İngiltere'den Ürdün'e ve Yemen'e kadar dünyanın 34 farklı ülkesinde 78 şehitliği olan bir milletiz. Biz İstiklal Marşı'nda bile şehitliği arzulayan, şehitliği taltif eden, şühedanın emanetini evlatlarına hatırlatan bir toplumuz. Bunun için Türkiye, dünyanın en büyük şehitliğidir diyoruz" diyerek başladı.

"SURİYE'NİN KUZEYİNİ ADETA BİR HUZUR ADASINA DÖNÜŞTÜRDÜK"

Erdoğan sınır bölgelerdeki güvenlik çalışmalarına değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehitlerimizin uğruna canlarını verdikleri kutlu emanete halel getirmemek bizim en önemli görevimizdir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde uzun yıllardan sonra tekrar sükûnet ve barış ortamı tesis edildi. Terör örgütünün yuvasına dönüşmüş dağlarımıza sizlerin gayreti ve fedakarlıkları neticesinde hamd olsun yeniden bahar geldi.

Terör örgütüne lojistik ve mühimmat sağlayan tüm unsurları kaynağında kurutmak için Suriye ve Irak'taki harekatlarımıza hız verdik. Suriye sahasındaki operasyonlarla DEAŞ ve bölücü örgütün bu ülkedeki uzantılarına çok ağır darbeler indirdik. Dört bin kilometrekareden fazla bir alanı terörden arındırarak, bu bölgeleri Suriye'nin Kuzeyini adeta bir huzur adasına dönüştürdük."

"SURİYE'NİN KUZEYİNDE ÜLKEMİZE KOMŞU BİR TERÖR KORİDORUNUN OLUŞMASINA KESİNLİKLE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Erdoğan, "Suriye'nin Kuzeyinde ülkemize komşu bir terör koridorunun oluşmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Suriyeli Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimizin geleceğini yeni sömürge heveslilerinin insafına teslim etmeyeceğiz. Ege Denizi'nde aldığımız tedbirlerle insan kaçakçılığının ve Aylan bebek gibi yüreklerimizi dağlayan acı görüntülerin önüne geçtik." dedi.

"SON FETÖ'CÜ HAİN DE YARGIYA HESAP VERENE KADAR.."

Erdoğan FETÖ ile mücadeleyi de anlatarak şöyle konuştu: "Yurtdışında ise elimizdeki tüm diplomatik, hukuki ve istihbari tüm imkanları kullanarak FETÖ'cülere dünyayı dar ediyoruz. Son FETÖ'cü hain de yargıya hesap verene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Nereye saklanırsa saklansınlar sırtlarını kime dayarlarsa dayasınlar vatan, millet düşmanları asla huzur bulamayacak. Nasıl ülkemizde inlerine girdiysek, Yurtdışında da bu şebekenin iplerini pazara çıkarıyoruz.

Her milletin hayatında ikbal dönemlerinin yanı sıra zorluk günleri, imtihan günleri de olur. Biz bin yıl önce ebedi vatanımız olarak seçtiğimiz bu coğrafyada bu gerçeği pek çok defa yaşayarak, tecrübe ettik. İçeriden ve dışarıdan gelen onca saldırıya ve ihanete rağmen hamd olsun yüz milyonların umudu olan bu ülkeyi sırtlanlara bırakmadık. Milli birliğimizi parçalamak isteyenlere bekledikleri fırsatı vermedik. Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara millet olarak birbirimize daha sıkı kenetlendik. Operasyonlara karşı bugünün Türkiye'si eski Türkiye'ye göre tıpkı çelik gibi daha dayanıklı daha dirençli hale gelmiştir." 

"BİZLERE DÜŞEN MİLLETİN EMANETİNE SAHİP ÇIKMAKTIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "23 Haziran'da İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri tekrarlanacak. Sadece milletimizin değil, tüm dünyanın gözleri bu seçimlere dikilmiş vaziyette.

Onlar kendi işlerini bıraktılar bizimle uğraşıyorlar. Kendi ülkelerinde her türlü hukuksuzluğa imza atanlar 15 Temmuz gecesi darbecilerin kazanmasını umutla bekleyenler bakıyorsunuz son günlerde farklı kollardan ülkemizi hedef almaya başladılar. Bu çevrelerin Türk demokrasisine gölge düşürebilmek niyetiyle ellerinden geleni, ardına koymayacaklarını hepimiz gayet iyi biliyoruz. Sosyal medya manipülasyonlarıyla toplumsal gerilimi tırmandırmak için çok yoğun çaba harcanıyor. Bu hassas süreçte bizlere düşen milletin emanetine sahip çıkmaktır" ifadelerini kullandı.

"BUNUN HESABINI SORMASINI BİLİRİZ"

Erdoğan patronlar kulübü olarak nitelendirilen TÜSİAD ile de şunları söyledi , "Dün TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu başkanı Tuncay Özilhan'ın… Bunu bu şekilde açıklamak istemezdim. Buram buram demokrasi hazımsızlığı kokan üstüne bir de Türkiye'yi karalamak için istatistik cinliğine başvuran konuşmasını üzüntüyle dinledim.

Bu tür istatistikler çoğunlukla ülkemize karşı yaklaşımlarının asla adil olmadığını bildiğimiz çevrelerin ürünüdür. Buna rağmen benzer istatistiklerle Türkiye'nin gerçekten çok iyi olduğu nice alanlar var. Mesela iş yapma kolaylığı bakımından 17 sıra birden yükselerek 190 ülke arasında 43'üncülüğe çıktık. Bunu görmez. Ekonomik özgürlükler endeksinde de 180 ülke içinde 68'inci sıradayız. Bunu görmez. Halbuki bu kişi bizi hep, ülkemizi 110'lu, 120'li sıralarda gösteren istatistik eğrileri üzerinden vurmaya çalışır. 17 yıl önce Türkiye'nin kişi başına milli geliri neydi? Bugün ne? Sen o gün neredeydin ekonomik olarak? Bugün neredesin? Ben sizin 17 yıl önceki durumunuzu da biliyorum. Bugünkü durumunuzu da biliyorum. Yeri gelirse bunları da teşhir ederim. Şunu bilin ki Türkiye'yi dışarıdan vuranlar vurmaya çalışıyor. Ama içeriden vuranlara bunun hesabını sormasını da bilirim."

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.