Erdoğan'dan rest: AB'den gelecek parayı istemiyoruz

Erdoğan'dan rest: AB'den gelecek parayı istemiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Borisov ile yaptığı ortak basın toplantısında AB'ye rest çekti. Göçmenler için ödeneceği taahhüt edilen para için "Biz artık AB'den gelecek parayı da istemiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları...
 

4 MİLYONDAN FAZLA SIĞINMACIYA 9 YIL EV SAHİPLİĞİ YAPTIK

"İdlib'de 1 buçuk milyon insan evlerini terk etmiş ve sınırlarımıza dayanmış bir vaziyette bekliyor. 4 milyondan fazla sığınmacıya 9 yıldır ev sahibi yapan Türkiye'nin durumunu anlaşmış değiller. "

ÇİFTE STANDART

“AB üyesi ülkelerin önde gelenleri, bizim sınırlara yürüyen mültecilerle ilgili Türkiye'nin burada yanlış yaptığını söyleyecek kadar çifte standart uyguluyorlar. Hani adil yük ve sorumluluk paylaşımı”

"AB 18 Mart bildirisinin gereklerini tam olarak yerine getirmemiştir. AB bugün de çifte standart uygulamaktadır. Bakınız hala AB üyesi ülkelerin önde gelenleri bizim sınırlara şu anda yürüyen mültecilerle ilgili Türkiye'nin burada yanlış yaptığını söyleyecek kadar çifte standart uyguluyorlar."

 

YUNAN ASKERİ 2 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hele hele Yunan askerinin bugün 2 kişiyi öldürmesi, 1 kişinin de ağır yaralanması özellikle bu süreci olumsuz etkilemiştir. Bunların uluslararası göç hukukuna da saygıları yok”

AB'DEN GELECEK PARAYI ARTIK İSTEMİYORUZ

 “Şimdi bu ara görüşüyoruz, ‘size 1 milyar avro göndereceğiz' diyorlar. Kimi aldatıyorsunuz ya. Ben bu akşam sayın başbakana da söyledim. Biz artık bu parayı da istemiyoruz. 40 milyar doları harcayan Türkiye Cumhuriyeti, onların vereceği parayı da bulur, üretir ve harcar. Türkiye'nin onuruyla oynamaya kimsenin hak ve yetkisi yoktur”

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.