Erdoğan'dan Rusya'ya tahıl koridoru mesajı: 'Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz'

Erdoğan'dan Rusya'ya tahıl koridoru mesajı: 'Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve Tıp Tarihine / Ortak Geçmişe Vefa Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın tahıl koridoru anlaşmasından çekilme kararıyla ilgili açıklamalar yaptı. Erdoğan, insanlık için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

 

'Ödülleri takdim edeceğimiz isimleri tebrik ediyorum. Türkiye Yüzyılı'nı kendimizle birlikte tüm dost ve kardeşlerimizle ortak geleceğimizin vizyonu olarak tasarlıyoruz. Karadeniz'den Akdeniz ve Afrika'nın dört bir yanına kadar tüm dostlarımızla ortak hayalleri paylaşıyoruz. Siyasi ve ekonomik olarak değil doğrudan insanın varoluş gayesiyle ilgili arayış içinde olduğu dönemde Türkiye Yüzyılı hepimiz için deniz feneri mahiyetinde bir rehber olacaktır.

Küresel düzeyde giderek belirginleşen bu tablo kendi içinde elbette tartışılmayı hak ediyor. İnsana hizmet etmesi gereken araçların sistemlerin bir süre sonra insanı kendisine hizmet etmeye başlaması sahip olduğumuz değerler açısından kabul edilebilir bir durum değil.

İnsanı eşya seviyesine indiren zihniyetin gidebileceği yolun sonuna gelinmiştir. Ecdadın nice büyük alimlerinin yaptığı gibi insanın merkezinde yer aldığı bir bilim anlayışını yeniden yükseltmenin vaktidir.

Kovid-19 salgını tüm dünyayı kasıp kavurduğunda bilim insanları insanları bu salgından korumak için bir dizi tedbirler açıklamıştı. Benzer tarz şeylerin daha önce de verildiği görülüyordu.

Dünyada gelişmiş diye tarif edilen ülkelerin sağlıkta da sadece belirli gelir seviyesindeki insanlara iyi hizmet veren bir kapasiteye sahiptir. Gelişmiş ülkelerde hastane kapılarına bile yaklaştırılmadan salgınla mücadele edilmeye çalışıldı. Vahim durumlarla karşılaştık. Az gelişmiş ülkelerdeki içler acısı durumu anlatmaya bile gerek duymuyorum.

Küresel salgınla imtihanımızı alnımızın akıyla verdik. Salgının ilk gününden itibaren hiçbir ayrım yapmadan elimizdeki tüm imkanları insanlık için seferber ettik.

 

TAHIL KORİDORU MESAJI: İNSANLIĞA HİZMET İÇİN GAYRETİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ


Dünya buğday üretiminin yaklaşık 3'te 1'i Ukrayna ve Rusya tarafından gerçekleştirilmektedir. İstanbul'da kurulmasını temin ettiğimiz ortak mekanizmayla Ukrayna buğdayının 9,3 milyon tonunu dünyanın hizmetine sunarak, gıda krizinin nispeten azaltılmasını sağladık. Biz insanlığa hizmet için gayretimizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

TURKOVAC aşımızla dünyada Kovid-19 aşısı üretebilen 9 ülke arasına girdik.

Amacımız Türkiye Yüzyılı çerçevesinde ülkemizi uluslararası sağlık hizmetleri alanında Türkiye markasıyla zirveye çıkarmaktır.

Türkiye'nin bu önemli değeri adına düzenlediğimiz ödülleri yeni Aziz Sancarların yetişmesine bir hizmet olarak görüyorum. Gönüllerde taht kuran Aziz Sancar hocamıza bir kez daha selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz.'

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.