Erdoğan’dan sert tepki! CHP adayı İstiklal Marşı'nı okumadı

Erdoğan’dan sert tepki! CHP adayı İstiklal Marşı'nı okumadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir programda, partisinin Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül İstiklal Marşı’na eşlik etmedi. Erdoğan buna sert bir şekilde tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'da partisinin belediye başkan adaylarıyla bir programa katılarak seçim çalışmalarını sürdürdü. Program başlarken okunan İstiklal Marşı’na CHP Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül'ün eşlik etmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gül'ün İstiklal Marşı esnasında dudaklarını bile kıpırdatmadığını belirterek duruma sert tepki gösterdi. Erdoğan, “O anlarla ilgili CHP İstiklal Marşı'na karşı olan birisiyle oluyor, Erdem Gül. Bunlar bizim bayrağımıza da karşı değil mi? Bunlar bizim bayrağımızı kongrelerinde asmayacak kadar milliyetçi. Bunlarla iş birliği yapıyorsun." İfadelerini kullandı.

MİT Tırları davasında eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni firari Can Dündar ile yargılanan ve aday yapıldığı için ilçe teşkilatı komple istifa eden, CHP'nin İstanbul Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül, bir skandala daha imza attı.

Erdem Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'da partisinin belediye başkan adaylarıyla katıldığı program başlarken okunan İstiklal Marşı'na eşlik etmemesi dikkatlerden kaçamadı.

İşte o anların videosu;

ERDOĞAN: CHP İSTİKLAL MARŞI'NA KARŞI OLAN BİRİSİYLE OLUYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül'ün İstiklal Marşı'na yaptığı saygısızlığı değerlendiren Erdoğan, "CHP İstiklal Marşı'na karşı olan birisiyle oluyor, Erdem Gül. Bunlar bizim bayrağımıza da karşı değil mi? Bunlar bizim bayrağımızı kongrelerinde asmayacak kadar milliyetçi. Bunlarla işbirliği yapıyorsun" dedi.

ERDEM GÜL AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Erdem Gül sosyal medyadan açıklama yaptı. Gül Twitter hesabından yaptığı açıklamada; “Yalancılar, kutsal değerlerimizi seçim malzemesi yapanlar, bizi kandırmaya çalışanlar emellerine ulaşamayacak. Bütün memleket, İstanbul ve Adalar kazanacak. Yalan kaybedecek” demekle yetindi. 

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.