Erdoğan'dan sığınmacı mesajı! 'Kendileri dönecekler'

Erdoğan'dan sığınmacı mesajı! 'Kendileri dönecekler'

Cumhurbaşkanı Erdoğan sığınmacı tartışmalarına ilişkin konuştu. Erdoğan, ''Huzurlu ortam sağlanınca kendileri dönecektir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleştirilen AK Parti TBMM Grup Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Bayramda gidenlere müsaade etmeme değerlendirmemiz var" açıklaması da hatırlatıldı.

 

''HUZURLU BİR ORTAM SAĞLANINCA GÖNÜLLÜ OLARAK DÖNECEKLER''

 

Konuya ilişkin değerlendirmesi sorulan Erdoğan, ''Süleyman Bey'in dediği doğrudur. Sığınmacıları kovan değil kucaklayan bir iktidarız. Kuzey Suriye'deki briket ev inşaatı bittikten sonra o bölgede huzurlu ve güvenli bir ortam sağlandıktan sonra sığınmacılar zaten kendileri gönüllü olarak oraya dönecektir.'' sözleriyle yanıt verdi.

 

BAKAN SOYLU, DEVLET BAHÇELİ'YE YANIT VERMİŞTİ

 

İçişleri Bakanı Soylu, dün yaptığı açıklamada MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Ülkelerine bayram için giden sığınmacıların geri gelmelerine gerek yoktur." sözlerine yanıt vermişti. Soylu, Suriyelilerin bayramda ülkelerine gidip tekrar Türkiye'ye giriş yapması hakkında, "Gidişlerine müsaade etmeme konusunda kısıtımız var." demişti.

 

SOYLU: ELBETTE ÜLKELERİNE DÖNECEKLER

 

Suriyelilerin elbette ülkelerine döneceğini belirten Soylu ayrıca "Bugüne kadar 500 bin gönüllü geri dönüş söz konusu. Bugün bu mesele provoke edilmeye çalışılmaktadır. Provokasyon demek en doğru tabirdir. Kılıçdaroğlu'nun sığınmacılar konusunda tahrik için olduğu apaçık ortada. Türkiye düşmanları ile hareket ediyor. Türkiye kaçak göçmenle mücadele ediyor. Türkiye'de 1 milyonu aşkın kaçak göçmen yakalanmıştır." ifadelerini kullanmıştı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.