Erdoğan'dan 'siyasi cinayetler' dilekçesi! Kılıçdaroğlu'nun ifadesi alınsın

Erdoğan'dan 'siyasi cinayetler' dilekçesi! Kılıçdaroğlu'nun ifadesi alınsın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi cinayetler iddiaları hakkında tekrar dilekçe verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi cinayetler işlenebilir iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, avukatı aracılığıyla siyasi cinayetler iddiaları hakkında tekrar dilekçe vererek Kılıçdaroğlu'nun ifadesinin alınması talebinde bulundu.

Erdoğan, avukatı aracılığıyla savcılığa verdiği dilekçesinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifadesinin ivediyle alınmasını talep etti.

Kılıçdaroğlu'nun söz konusu iddiaları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir kısım beyanlarına dayandırdığı kaydedilen dilekçede, "Kemal Kılıçdaroğlu bahsi geçen dilekçesinde siyasi cinayet iddialarının Cumhurbaşkanımızın bir kısım beyanlarına dayandığını iddia etmiş, bu çerçevede Cumhurbaşkanımızın 15 Aralık 2018, 26 Mayıs 2021 ve 7 Ekim 2021 tarihli konuşmalarına değindikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuşmalardaki niyet ve yaklaşımlarına dair beyanlarının alınmasına müteakip kendisinin de gerekli beyan ve değerlendirmeleri Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı olarak sunacağını ifade etmiştir.

 

"BİLDİKLERİNİ PAYLAŞAMASI YASAL ZORUNLULUKTUR"


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili sıfatını haiz olması hasebiyle ceza hukuku bağlamında kamu görevlisi de sayılmaktadır. Dolayısıyla bildiklerini, varsa elindeki belge ve delilleri herhangi bir şart ileri sürmeksizin yetkili makamlarla paylaşması yasal bir zorunluluktur. Bu nedenle 15 Ekim 2021 tarihli dilekçesinde bu yükümlülüğünü yerine getirmek için ileri sürdüğü koşulların hiçbir hukuki dayanağı bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.