Erdoğan’dan şok anket çıkışı: “Artık güvenim kalmadı”

Erdoğan’dan şok anket çıkışı: “Artık güvenim kalmadı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme dair soruları cevapladı. Yerel seçimler öncesi anketlerde Mansur Yavaş ile Mehmet Özhaseki’nin yakın oy oranına sahip olmasına değinen Erdoğan, anketlere güvenmediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal D’de canlı yayına katılarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Programda yerel seçimler öncesi projeleri ve beklentilerini dile getiren Erdoğan, Millet İttifakı’nın adayı Mansur Yavaş ile Mehmet Özhaseki’nin anketlerde yakın oy oranına sahip olması hakkında, “Ben çok açık net bir şey söyleyeyim, bu anketler vesaire bunlara pek güvenim kalmadı” ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o açıklamaları:

“ANKETLERE GÜVENİM KALMADI“

“Ben çok açık net bir şey söyleyeyim, bu anketler vesaire bunlara pek güvenim kalmadı çünkü geçtiğimiz seçimlerde gördük 1 tanesi belki yakın tutturuyor. Çoğu açık ara kaybetti tutturamadı.”

“ANKARA’YA ÖNEMLİ BİR İSMİ KOYDUK’”

"Bizim buradaki bakmamız gereken şey şu, Ankara’da tecrübe ve dürüstlüğü önem arz ediyor. Biz Ankara’ya çok önemli bir ismi koyduk, Mehmet Özhaseki Bey Kayseri’de 5 dönem belediye başkanlığı yapmış bir isim. Daha sonra kendisini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na getirdik, Mehmet Bey Doğu’daki bütün imkanlarıyla her şeyi ile gitti her şeyi göze aldı biz de her türlü desteği verdik."

DOĞU’YA YAPILAN PROJELER

"Diyarbakır’a bakın, tanıyamazsınız. Aynı şekilde Nusaybin, Hakkari. Kim derdi ki Hakkari’ye havalimanı yapılacak, biz buraya Selahattin Eyyubi havalimanını yaptık, biz ayırmadık. Aynı şekilde Van, bizim Van depreminden sonra yaptığımız yatırım o kadar önemli ki konutlarıyla beraber 25 milyar lirayı aştı. Ve aynı şekilde Bingöl depreminde de Bingöl’e aynı yatırımları yaptık, hiçbir yerde bu ayrımı yapmadan çalışmalarımızı yürüttük."

“MANSUR YAVAŞ’IN AFİŞİNDE CHP LOGOSU NEDEN YOK?”

"Ve tabii çok daha enteresan şimdi Ankara’da Mehmet Özhaseki  Bey yoğun bir çalışma içerisinde ve Ankaralı kardeşlerim sayın Özhaseki ile bu yola devam etme kararı verirse eminim ki Ankara çok şey kazanacak. Ama bir şey var, CHP adayının afişlerinin altında CHP’nin logosu yok. Niye? Çünkü CHP adayı olduğu bilinirse oy alamayacağını biliyor. Siyaset şeffaf yapılır, gizli olmaz. Buralarda kendilerine bile güveni olmayanların oluşturduğu beraberlik. CHP’nin yanında kim var? HDP var, bunlara kim destek veriyor? İYİ Parti. Mansur Yavaş kimin adayı? Bu ortada değil, onu diyemiyor. Onu dediği anda benim vatandaşım ona göre değerlendirecektir. Benim MHPli kardeşlerim de oyunu kesinlikle ona vermeyecektir."

 

50580.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.