Erdoğan'dan son dakika faiz uyarısı!

Erdoğan'dan son dakika faiz uyarısı!

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda konuştu.

"Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüksek faiz sebebiyle üretimin, ticaretin, istihdamın temsilcisi olarak sizler sahada yaşananların tercümanı olarak karar vericilere yol gösteriyorsunuz. Zira yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizle bizler gerçek anlamda yatırım yapabilir miyiz? İstihdam üretebilir misiniz? Mümkün değil. Üretim yapabilir misiniz? Mümkün değil." diye konuştu.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

 

'Ekonominin kalbinde faaliyet gösteren oda ve borsa temsilcilerimizin iş dünyasının nabzını en güzel şekilde yansıttıklarına inanıyorum. Yüksek faiz sebebi ile üretimin, ihracatın temsilcileri olan sizler sahada yaşananların tercümanları olarak karar vericilere yol gösteriyor ışık tutuyorsunuz. Zira yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizle bizler yatırım yapabilir miyiz? İstihdam yapabilir miyiz? Mümkün değil.

 

'YATRIMCIYI YÜKSEK FAİZE EZDİRMEMEMİZ GEREKİYOR'

 

Öyleyse bizim bu noktada çok daha dikkatli olmamız lazım ve yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor. Bunun için ekonomi ile ilgili her konuda sizlerle istişare etmeye özel önem veriyoruz. Aldığımız tüm kararlarda, attığımız tüm adımlarda sizlerle oluşturduğumuz ortak akıldan faydalanıyoruz.

Her oda ve borsamız kendi üyelerine çağın gerektirdiği en ileri hizmeti vermenin yanında Türk ekonomisine de çok önemli katkılarda bulunuyor.

Bundan sonra da sizlerin azmi, çalışkanlığı, dirayeti ve kabiliyeti ile önümüze çıkartılan engelleri birer birer aşarak hedeflerimize doğru yürümeye devam edeceğiz. Yüksek faizden arındırılmış, özellikle nakit akışından teşviklere kadar çok sayıda destek paketini hayata geçirdik.

Salgından olumsuz etkilenen onlarca sektörde vergi ve primleri 6 ay erteledik.

Şimdi önümüzde yeni bir dönem var, artık çok daha güçlü bir şekilde üretime yatırıma ve ihracata odaklanmamız gerekiyor.

Artık vites yükseltmenin bile yeterli olmadığı araç değiştirmenin gerektiği bir dönemdeyiz bunun için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız. İşte hukuk ve ekonomi reformlara bu yeni dönemin hazırlıklarıdır. Hedefimiz bir an önce tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşmaktır. Ülkemiz, şahlanış dönemine giriyor. Yerli ve yabancı yatımcılar için en uygun şartları sağlamaya devam edeceğiz.

Sizlerden müteşebbisimizin yanında bir Cumhurbaşkanına ve yönetime sahip olduğunuzu asla unutmadan gayretinizi arttırmanızı istiyorum.'

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.