Erdoğan'dan Suriyeli açıklaması! 'Geri göndereceğiz'

Erdoğan'dan Suriyeli açıklaması! 'Geri göndereceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhtarlar Toplantısında gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, 45. Muhtarlar Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Suriyeli vatandaşları geri göndereceklerini açıkladı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Türkiye her alanda güçlendikçe önümüze çıkan sorunların çapı da her alanda artıyor. Daha düne kadar kimsenin Türkiye’de kriz çıkarmasına gerek yoktu. Çünkü biz kendi başımıza kriz musallat edebiliyorduk.

Bu kısır döngüyü hamdolsun kırmayı başardık. Geçtiğimiz 15 yılın ilk 10 yılındaki daha ziyade iç kaynaklı istikrarsızlık çıkarma gayretleri son 5 senede çok daha farklı şekilde ortaya çıkmaya başladı.

FETÖ’nün tüm imkanlarını seferber ettiğini gördük. PKK’nın şehirlerimizi işgale yeltendiğini gördük. İnsanlık ve islam düşmanı olan DEAŞ, ülkemize saldırmaya başladı. AB’nin verdiği tüm sözleri çiğnemek pahasına ülkemize cephe alması da bu döneme denk geldi. Bizim meşrebimizde dostlarına, kardeşlerine sırt dönmek yoktur. Bunun için oynanan oyunu görmemize rağmen zulümden ve ölümden kaçan tüm kardeşlerimize gönlümüzü açtık. İslam adına Müslümanları katleden bir terör örgütü bahane edilerek bir başka terör örgütünün bölgemizde palazlandığını görünce artık daha fazla bekleme imkanımız kalmadı. Türkiye’yi meşgul etmek için kurulan tuzakları birer birer bozarken, asıl hedeflerimizden de kopmadık. Fırat Kalkanı ile DEAŞ’a yönelik ilk fiili mücadeleyi başlattık. 3 bine yakın DEAŞ’lıyı derdest ettik.

2 bin kilometrekarelik alanı kontrolümüze aldık. Suriyeli kardeşlerimiz de burada topraklarına döndü. İşte şimdi de aynısını Afrin’de yapalım istedik. Afrin operasyonunun arkasında ne var, Afrin olayını çözeceğiz, İdlib’i çözeceğiz ve mülteci kardeşlerimiz kendi ülkelerine dönsün istiyoruz. 3,5 milyonu herhalde burada ilanihaye saklayacak halimiz yok. Onlar da zaten bunu istiyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.