Erdoğan’dan sürpriz BBP açıklaması

Erdoğan’dan sürpriz BBP açıklaması

Son dakika gelişmesine göre; Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, Büyük Birlik Partisi ile ilgili flaş bir açıklamada bulundu. İşte ayrıntılar;

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'BBP ile ittifak' mesajı verdi. AKP Genel Başkanı Erdoğan, Ankara'da AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

HEDEF OYDAKİ ZAYİATI MİNİMİZE ETMEK

Örneğin BBP başta olmak üzere bu oluşum içerisinde yer almak isteyen ancak kendi başına milletvekili çıkarma imkanı bulunmayan ittifaktaki herhangi bir partinin listesinde seçime girebileceklerdir. Seçmenler oy kabininde her ikisiyle ilgili tercihlerini yapıp aynı zarf içinde sandığa atacaklardır. Her parti kendi milletvekili listesini yapacak kendi oyunu alacaktır. İttifak halinde seçime giden partilerin oyların birlikte sayılması milletvekili sayısının dağılımının bu oyların yeniden dağılımı ile belirlenmesidir. Pusulanın ilgili alanının neresine basılırsa basılsın vatandaşımızın iradesinin dikkati alınması önemli yeniliktir. Oy zaiyatı olmayacak. Hedef oydaki zayiatı minimize etmek, adeta yok etmektir. Bu düzenlemeyle ittifaklar hukuki bir zemine kavuşturularak milletin karşısında her şey önceden ilan edilerek çıkılmış olunacak.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.