Erdoğan'dan TTB Başkanı açıklaması: Yargı harekete geçti

Erdoğan'dan TTB Başkanı açıklaması: Yargı harekete geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "TTB Başkanı'yla ilgili yargı harekete geçmiştir. Gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin değişmesini sağlayacağız." dedi.

Bakanlar toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapıldı. Toplantı 3 saat 40 dakika sürdü. Toplantının ardından Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Bartın faciasının ardından tüm madenlerin denetleneceğini belirten Erdoğan, "Bartın'daki benzeri kazaların önüne geçebilmek için atacağımız adımlar arasında bölgede maden lisesi açmak bulunuyor. Amasra'dan alınan dersler ışığında ülkemizdeki tüm madenlerin durumu baştan sona gözden geçirilecektir." diye konuştu. Konuşmasında TSK'nın terör operasyonlarında kimyasal silah kullandığını iddia eden Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya tepki gösteren Erdoğan, "TTB Başkanı'yla ilgili yargı harekete geçmiştir. Gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin değişmesini sağlayacağız. Böyle bir şahsın adı Türk’le başlayan kurumun başında olmasını milletimizin tüm fertlerini rahatsız ettiğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

 

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

 

"TÜM MADENLER GÖZDEN GEÇİRİLECEK"


"Bartın'daki benzeri kazaların önlerine geçmek için atacağımız adımlar arasında madencilik lisesi açma planımız da yer alıyor. Ülkemizdeki tüm madenlerin durumu baştan sona gözden geçirilmektedir. Ortaya çıkacak sonuçlara göre gerekenin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Amasra'daki kazanın ardından ülkedeki madenler baştan sona denetlenmektedir."

 

SOSYAL KONUT PROJESİ


"Yarın Cumhuriyet tarihinin en büyük konut, işyeri ve arsa projesinin ilk temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Cuma günü vizyon belgemizin tanıtım törenini Ankara Kapalı Spor Salonu'nda yapacağız. Cumartesi günü Türkiye'nin otomobili TOGG'un banttan indirme törenine katılacağız."

 

"TÜRKİYE YÜZYILI"


"Kasım ayında Endonezya'da Bali'de yapılacak olan bir dizi yurt dışı programımız olacak. Önümüzdeki yıl vasıl olacağımız cumhuriyetimizin 100. yılına büyük heyecanla, şevkle, coşkuyla hazırlanıyoruz. Ülkemizin ve medeniyetimizin tüm kazanımları üzerinde yükselteceğimiz Türkiye Yüzyılı vizyonu yeni nesillere bırakacağımız en büyük mirasımız olacaktır. Bu atılımı dünyanın tarihi dönüşüm yaşadığı dönemde hayata geçiriyoruz."

 

"ALLAH'IN İZNİYLE BİZİ ENGELLEYECEK GÜÇ TANIMIYORUZ"


Partimizi kapatma girişimlerine kadar varan bu tür yanlış girişimlerin artık akla bile gelmeyeceği demokratik olgunluk seviyesine ulaştık. Kifayetsiz siyasetçilerle de ulaştık. Türkiye'nin siyasi ve ekonomik bağımsızlığını hazmedemeyen emperyalistlerin farklı görünüm ve oyunlarıyla boğuştuk. Çifte standartları, gizli açık ambargoları fırsata dönüştürerek kendi göbeğimizi kesecek adımlarla her alanda gücümüze güç kattık. Engelleme çabalarının hepsinin üstesinden gelerek demokrasi ve kalkınma devrimlerimizi birer birer hayata geçirdik. Kökenine, inancına, meşrebine, siyasi ve sosyal tercihine bakmadan her bir vatandaşımızı layık olduğu haklara, özgürlüklere, refah düzeyine, gelecek güvencesine kavuşturmakta kararlıyız. Huzurun, gelişme ve kalkınma hamlelerinin engellenmesine asla rıza göstermeyeceğiz. Kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla, işçisi, memur, sanayicisi bizimle olduğu müddetçe Allah'ın izniyle bizi engelleyecek güç tanımıyoruz.

 

"TTB BAŞKANIYLA İLGİLİ YARGI HAREKETE GEÇMİŞTİR"


TTB başkanıyla ilgili yargı harekete geçmiştir. Gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin değişmesini sağlayacağız. Böyle bir şahsın adı Türk’le başlayan kurumun başında olmasını milletimizin tüm fertlerini rahatsız ettiğine inanıyorum."

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.